Misterioasele „monede ale diavolului”, găsite într-o biserică veche FOTO

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 02 iulie 2018, 14:47
Mai multe persoane care lucrau la renovarea unei biserici antice din Bath Abbey, Marea Britanie, au făcut o descoperire șocantă în momentul în care au înlăturat o bancă. Ei au rămas uimiți la vederea unor modene pe care este înfățișat diavolul.

Pe o parte a monedelor este inscripționată legenda latină „CIVITAS DIABOLI” (Orașul Diavolilor), iar pe cealaltă parte este inscripționată legenda daneză „13 MAJ ANHOLT 1973” (13 mai Anholt 1973), notează Fox News.

Mirați de bizara descoperire, cercetătorii au încercat să descopere remarcabila poveste din spatele „monezilor diavolului”.

Data de pe monede se referă la un incident care a avut loc pe insula daneză Anholt în anul 1973, au explicat experții de la Wessex Archaeology.

Misterioasele „monede ale diavolului”, găsite într-o biserică veche FOTO

13 situri rituale au fost descoperite de rezidenții locali care au precipitat investigația poliției de pe teritoriul danez”, a explicat firma arheologică.

Măști ciudate, formațiuni ale pietrelor stranii, oase legate cu sfori, lumânări negre și un cap fals înfipt în țeapă au mai fost găsite în acel loc.

Monede similare cu cele descoperite la Bath Abbey au apărut în biserici și muzee din Danemarca.

Multe erau acompaniate de scrisori în care se vorbește despre o înaltă prințesă satanică numită Alice Mandragora”, a afirmat Wessex Archaeology, care a explicat că astfel de scrisori au fost găsite și în muzeul din Køge, precum și în spatele unor picturi de la sediul poliției din Copenhaga.

Toate aceste artefacte fac referire la data de 13 mai 1973 și Anholt”, au subliniat experții.

Aproximativ 400 de monede au fost găsite până în prezent, au mai afirmat cei de la Wessex Archaeology.

Citește și: Spune despre ea că are ADHD cromatic. Află povestea artistei urbane SeReBe

Citește și: Model Victoria`s Secret, „masacrată” de ploșnițe la un hotel FOTO

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!