Modurile prin care casa ta îți transmite că are nevoie de o schimbare

De Unica.ro pe

La fel ca oamenii de care te înconjori, mediul în care trăiești îți dictează starea de spirit. Dacă simți nevoia unei infuzii de voie bună în viața ta, probabil că e timpul să nu mai ignori mesajele evidente. Poți începe cu o piesă nouă în decorul anost al casei, pentru ca apoi să descoperi și alte posibilități. Sugestiile potrivite te ajută să-ți redobândești zâmbetul de fiecare dată când intri pe ușă, la finalul unei zile solicitante. 

Livingul cel neprietenos, cu lumină insuficientă

Încă de când visai să ai casa ta, făceai planuri despre cum vei petrece ore întregi pe canapeaua din living, alături de autorii tăi preferați, călătorind mental în lumea fascinantă a romanelor. Unde s-au dus vremurile acelea? Lumina naturală nu a mai vizitat de mult camera ta de oaspeți, iar asta doar din cauză că te încăpățânezi să păstrezi jaluzelele opace și draperia groasă. Încearcă varianta unei perdele vaporoase, iar pentru când se lasă seara, completează atmosfera încăperii cu lumina caldă a unui lampadar.  

Toaleta în care intri doar de nevoie

Nimic nu îți redă energia pierdută peste zi așa cum o face o baie lungă și fierbinte, scăldată în spumant. Toaleta ta ar trebui să fie un mic sanctuar, dar aspectul ei nu te mai atrage. Mai mult, fiecare colțișor din acest loc are și o utilitate anume, pe care nu ai mai regăsit-o de mult. Produsele tale de îngrijire, articolele de igienă și micile obiecte bune la toate trebuie să fie la locul lor, pentru armonie deplină. Recunoaște, în privința decorului din toaleta ta se poate și mai bine decât se prezintă acum situația. Cele mai moderne mobiliere de baie te ajută să împaci cu brio atât nevoia unui spațiu îmbietor, cât și aspectul practic de care duci lipsă momentan. 

Dormitorul pe care Moș Ene îl cam evită

Orele de somn reprezintă piatra de temelie a stării tale de bine, dar felul în care se prezintă camera ta de dormit nu îți garantează un somn lung și odihnitor. În cazul în care diminețile tale încep cu o stare de disconfort, ia serios în considerare o reconfigurare a locului în care îți petreci cele mai dulci momente ale intervalului de 24 de ore. De la modelul patului, până la calitatea saltelei și tipul pernelor, totul poate fi schimbat în bine mai mult decât crezi. Cu așternuturile corecte, nu doar Moș Ene te va vizita din nou, ci și tonusul bun se va întoarce pe chipul tău. 

Spații fără miros și fără identitate

Livingul, dormitorul, baia, bucătăria, holurile și terasa trebuie să poarte semnătura identității tale și la nivel olfactiv, nu doar vizual. Dacă ești în pană de idei, mergi pe clasic și alege lavanda. Cea mai simplă metodă de a aduce mireasma lavandei în casa ta este să o cultivi la ghiveci. Plasează recipientul în zona cea mai însorită a balconului și udă planta de 2-3 ori pe săptămână. Pont simplu pentru un decor special: tunde-o frecvent, pentru a-i da o formă sferică. 

Unde sunt culorile?

Nu te mai regăsești într-un living cu pereți albi, dar nici nuanțele stridente nu te atrag? Ce ar fi să încerci varianta nuanțelor de turcoaz, verde și bej deschis, cu efect odihnitor? În cazul dormitorului, poți face o schimbare de efect, cu o nuanță de verde deschis, iar bejul se va potrivi de minune în bucătăria ta. Holurilor și spațiilor comune lasă-le culoarea fildeșului, la care va merge de minune un set de fotografii cu peisaje din natură. 

Modul în care te întâmpină locuința ta transformă un simplu apartament sau o casă oarecare în „acasă”. Fiecare încăpere este expresia personalității tale, iar dacă simți că ai parte de disonanță, e timpul să iei măsuri. Cu ideile de mai sus, știi exact de unde poți începe.

(P) Material realizat în colaborare cu Romstal.

Credit foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro