Moduri în care poți folosi cojile de portocale

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Joi, 13 mai 2021, 11:40
Încă este sezonul portocalelor, așa că mai ai timp să pui deoparte cojile. Află la ce le poți folosi.

Cojile de portocale pentru curățenie

Cojile de portocale înlătură petele de apă de pe metale. Nu trebuie decât să freci coaja de zona pătată, iar uleiul eliminat va face toată treaba.

Partea albă a cojii de portocale poate fi folosită pentru a reda strălucirea lemnului. Cojile de portocale care nu sunt foarte uscate pot fi folosite ca burete de vase. Pe lângă faptul că acționează ca un butete normal, lasă în urmă și o aromă plăcută de citrice.

Din coji de portocale poți prepara și o soluție de curățat. Adaugă-le într-un borcan cu capac și toarnă peste el oțet alb. Lasă soluția în frigider pentru câteva săptămână, iar apoi transfer-o într-o sticlă cu pulverizator. O poți folosi pentru curățarea geamurilor, a podelelor și a suprafețelor lucioase.

Cojile de portocală în medicină

De mii de ani, medicina chiniză folosește cojile de portocale ca medicament natural pentru scăderea tensiunii.

Extractul din ulei de coajă de portocală poate fi folosită pentru a trata anxietatea și depresia.

Alte întrebuințări ale cojilor de portocale

Cojile de portocale te pot scăpa de mirosul neplăcut al pantofilor. Pur și simplu pune cojile într-un săculeț și lasă-l în pantofi și vor absorbi mirosul.

Poți folosi cojile de portocale pentru a-ți face un scrub natural. Pune-le într-un tifon, leagă-le strâns și folosește-l la duș. Cojile vor da strălucire pielii și o vor tonifia.
Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!