Melodia care te scapă de anxietate în doar câteva secunde

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 04 martie 2022, 11:46
Suferi de stres, anxietate sau insomnie? Toate acestea pot fi tratate fără medicamente, potrivit unui grup de cercetători din Marea Britanie, care au demonstrat că muzica este cel mai bun remediu pentru echilibrarea acestor stări.

Potrivit cercetătorilor de la Mindlab International, melodia „Weightless/ Imponderabil”, compusă de trupa britanică Marconi Union în colaborare cu Academia Britanică de Terapie prin Sunet, deține titlul de „cea mai relaxantă piesă muzicală compusă vreodată.

Studiul ştiinţific desfăşurat de Institutul de cercetare în psihologie Mindlab, din Marea Britanie, a analizat efectul ei asupra oamenilor, demonstrând că ascultarea ei influenţează ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres.

Cercetările au aratat că melodia reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol, un hormon secretat de organism ca reacţie la stres, fiind un instrument util în combaterea anexietăţii.

Efectul melodiei a fost studiat pe 40 de femei, cărora le-au fost ataşaţi senzori şi li s-a dat sarcina de a rezolva, contra cronometru, teste relativ dificile, pentru a le induce o anumită stare de stres.

„Weightless a fost atât de eficientă încât a produs somnolență multor femei. Nu recomand să ascultați această piesă în timp ce vă aflați la volan deoarece poate fi periculos”, a declarat neurocercetătorul David Lewis-Hodgson.

Iată un top 10 al celor mai relaxante melodii din lume, potrivit neurocercetătorilor de la Mindlab International:

10.„We Can Fly ” (Rue du Soleil)
9. „Canzonetta Sull’aria (Mozart)
8. „Someone Like You” (Adele)
7. „Pure Shores” (All Saints)
6. „Pleace Don’t Go” (Barcelona)
5. „Strawberry Swing” (Coldplay)
4. „Watermark” (Enya)
3. „Mellomaniac” (DJ Shah)
2. „Electra” (Airstream)
1. „Weightless” (Marconi Union)

Citește și – Cui i-a dedicat Freddie Mercury melodia „Love of My Life”

Citește și – 10 melodii care îţi vor schimba starea de spirit

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!