Foto: 8 locuri spectaculoase din lume

De Nicoleta Galeteanu pe

Există locuri absolut minunate în lume despre care oamenii nu ştiu mai nimic. Nu pentru că nu le-au vizitat, ci datorită misterului prin care acestea au apărut.
Descoperă opt dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, dintre care unele pot descrie întocmai Raiul pe pământ.

1. Pamukkale – Turcia


Castelul de Bumbac, sau Pamukkale, se înscrie, fără îndoială, în rândul minunilor lumii. Misterios şi spectaculos, în acelaşi timp, Castelul de Bumbac rămâne şi astăzi, după două milenii, o minune ce continuă să fascineze oamenii.

Situat pe un relief bogat în carbonat de calciu, în regiunea Aegean, pe valea râului Menderes, cutremurele au modelat de-a lungul anilor relieful, formând în timp vestitele băi de calcar, ascunse între trepte care par de gheaţă.

Turiştii sunt sfătuiţi să se descalţe pentru a nu murdări sau deteriora calcarul care face acest loc unic în lume.

Foto: 8 locuri spectaculoase din lume

2. Pietrele Moeraki – Noua Zeelandă

Pe plaja Koekohe, de pe coasta Otago din Sudul Noii Zeelande, se află cei cei mai ciudaţi bolovani din lume. „Moeraki boulders” sunt vechi de milioane de ani, despre care legendele nativilor maori spun că datează de când primii locuitori ai Noii Zeelande au încercat să colonizeze insula.

De fapt, pietrele sferice sunt roci formate în Paleocen care s-au erodat în timp. Practic, nămolul şi aluviunile s-au solidificat, căpătând în timp forme perfect sferice.

Foto: 8 locuri spectaculoase din lume

3. Cele nouă iaduri din Beppu – Japonia

Deşi numele nu te trimite cu gândul la vreunul dintre locurile feerice pe care le cunoşti, „Nine hells of Beppu” este, foarte aproape, de ceea ce ar putea întruchipa Raiul pe pământ.

Beppu, aflat pe insula KyÅ«shÅ«, este a doua cea mai mare staţiune geotermală din lume, ale cărei izvoare cu apă fierbinte au culori de un roşu formidabil, datorită mineralelor din sol.

Temperatura apei ajunge la 80 de grade Celsius iar locul aduce cu un decor dintr-un SF.

Foto: 8 locuri spectaculoase din lume

4. Parcul Naţional Las Cañadas – Tenerife

În vârful muntelui Teide se află unul dintre cele mai mari cratere vulcanice din lume. Las Canadas se întinde pe o distanţă de 17 kilometri, iar formaţiunile de rocă şi cenuşă vulcanică au creat un relief ce conferă parcului un aspect lunar.

În Tenerife se află cele mai mari complexuri vulcanice din Insulele Canare, iar parcul naţional reprezintă atracţia de top a insulei.

Foto: 8 locuri spectaculoase din lume

Descoperă pe pagina următoare şi alte locuri misterioase din lume.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv