Foto: 8 locuri bântuite din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Luni, 03 august 2020, 11:45

Scenariile de groază din filme nu există doar în imaginaţia scriitorilor. În unele locuri din lume fantomele chiar există. Află povestea celor mai cunoscute dintre ele.

Salem, Massachusetts

Povestea vrăjitoarelor din Salem este foarte populară, fiind preluată în filme şi piese de teatru, multe fiind parodii. Istoria oraşului este una tragică şi sinistră, bazată pe practicile de ocultism.

În 1692, trei femei au fost acuzate de vrăjitorie, iar vestea a declansat o isterie de proporţii, locuitorii acuzându-se între ei că practică magia neagră. Peste 150 de oameni au fost acuzaţi şi pedepsiţi cu închisoarea, iar 19 au fost executaţi prin spânzurare.

Casa Joshua Ward este cel mai bântuit loc din oraş, construită pe locul casei lui George Corwin, şerif în timpul procesului vrăjitoarelor, despre care se spune că a încercat tot felul de metodă de tortură împotriva localnicilor pentru a deconspira vrăjitoarele.

Foto: 8 locuri bântuite din lume

Stanley Hotel, Colorado

Renumitul hotel, care apare în romanul de suspans al lui Stephen King, „The Shinning”, pe care de altfel scriitorul îl scrie aici, este un alt loc populat de spirite şi fantome.

Construit în anii 1900 de către F.O. Stanley, despre hotelul din Estes Park se spune că este vizitat destul de frecvent de către foştii proprietari sau copii care au locuit aici.

Turiştii spun că au observat lucruri care se mişcă singure, că se aud zgomote sinistre şi copii jucându-se pe coridor.

Foto: 8 locuri bântuite din lume

Plaja Changi

Plaja Changi nu este chiar un loc popular pentru a face plajă sau plimbări nocturne sub clar de lună, fiind consemnat în istorie drept unul dintre cele mai sângeroase locuri din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În urmă cu mai bine de 50 de ani în Sook Ching a avut loc masacrul chinezilor de către japonezi, suspectaţi că sunt împotriva lor.
Locuitorii spun că uneori aud plânsete şi ţipete, iar în timpul nopţii pe plajă apar gropi sinistre asemena mormintelor.

Foto: 8 locuri bântuite din lume

Casa LaLaurie

Renumită pentru cruzimea ei, Delphine LaLaurie este considerată una dintre cele mai sângeroase femei din istorie.

Aceasta a trăit în anii 1830, în New Orleans, şi a intrat în legendă ca o ucigaşă în serie de sclavi negri. Anchetată pentru tratament inuman, acesteia i-au fost luaţi toţi sclavii, însă rudele sale i-au răscumpărat pentru a-i restitui acesteia.

În urma unui incendiu, în podul casei au fost descoperiţi sclavi torturaţi în cel mai crunt mod cu putinţă.

Foto: 8 locuri bântuite din lume

Descoperă şi alte locuri bântuite din lume.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!