(P) Locații perfecte pentru înot, din Corfu

De Unica.ro, pe
Corfu este un paradis ce plutește pe apele Mării Ionice, o destinație populară printre turiștii pasionați de sporturi nautice care pot îmblânzi valuri în golfuri adânci. Dar și pentru cei care preferă peisaje sălbatice cu lagune azurii înconjurate de stânci galbene și nisipuri fine ... în Corfu se găsesc o mulțime de locuri mai puțin cunoscute, perfecte pentru înot în ape cristaline.

Profită de ofertele Last Minute pregătite de turoperatorul Europa Travel și descoperă insula Corfu într-un sejur de 6 nopți cu autocarul, la tarife imbatabile începând cu numai 599 lei/persoană, valabil pentru plecarea din 21 iulie!

Corfu, cea mai populară dintre cele 7 insule ionice, este cunoscută în toată Europa pentru apele sale hipnotizante, așa că probabil te întrebi câte nuanțe de albastru vei putea observa aici. Dacă mergi în zona de nord a insulei – golfurile sale te uimesc prin nuanțele de verde-smarald, iar vestul are lagune azurii. În alte locuri, valurile spumoase capătă spre înserat nuanțe de albastru-safir, iar în zonele stâncoase turcoazul cristalin îți ia ochii …

Dintre cei 217 km de coastă cu care se mândrește insula Corfu, pe oricare plajă vei poposi cu siguranță vei rămâne fermecat de culorile schimbătoare ale Mării Ionice, iar abundența de stânci, bancurile de pești multicolori, vegetația deasă compun cadre marine de neuitat, perfecte de observat în sesiuni de snorkeling.

Plaje mângâiate de ape în nuanțele safirului

Pe coasta de vest a insulei Corfu, destul de izolată față de alte așezările, se întinde mica plajă Rovinia la care vei ajunge în circa 30 de minute, după ce traversezi o pădure de pini. O altă variantă de a poposi aici este cu barca, însă s-ar putea să ratezi intrarea mai ales dacă nu ești însoțit de cineva care cunoaște în detaliu această zonă. Rovinia Beach are nisip fin și mici pietricele albe, fiind înconjurată de dealuri de calcar acoperite cu vegetație, iar intrarea este lină în mare turcoaz.

Stațiunea Paleokastritsa este înconjurată de trei golfuri în jurul cărora se arcuiesc șase plaje din pietriș sau nisip, fiecare cu farmecul său aparte. Unul dintre locurile mai puțin aglomerate de aici este Plaja Agia Triada, unde marea adâncă se albăstrește cât vezi cu ochii. Valurile spumoase sunt perfecte pentru surfing, iar stâncile de corali ce zac pe fundul mării ascund peștișori colorați, arici, căluți și stele pe care le poți observa într-o sesiune de scufundări.

În căutarea locurilor sălbatice

Departe de aglomerația marilor stațiuni, în zona de vest cea pitorească a insulei, ai să găsești mica plajă Ermones, unde marea cristalină se combină armonios cu pietrele albe și vegetația luxuriantă compusă din măslini sălbatici, chiparoși și lămâi. Acest loc este mai puțin popular pentru turiștii străini, iar cei 50 de locuitori permanenți se ocupă cu pescuitul și agricultura.

La mică distanță de mica așezare Liapades, poți înota în cele mai cristaline ape ale Mării Ionice. Elli Beach este compusă din prundiș argintiu, intrarea în golf este presărată cu pietre perfect șlefuite de apa sărată, iar dealurile semețe acoperite cu plantații de măslini și pini, izolează plaja aproape complet.

În sud-estul insulei, într-o zonă aproape pustie se întinde Agia Varvara, o plajă idilică din nisip cărămiziu mărginită de stânci maronii și scăldată de ape azurii ce intră într-un contrast evident cu muntele. Aici poți să faci snorkeling, să te aventurezi în sesiuni de înot sau pur și simplu să lenevești la soare cu ochii spre paradis …

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Corfu

Vila Dini 2* – Paleokastritza – tarife de la 599 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Last Minute valabil pentru plecarea din 21 iulie! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!