Kyoto, un oraş plin de istorie

De Lumea Femeilor pe

Una din vechile capitale ale imperiului nipon, Kyoto este un oraş împânzit de construcţii milenare impresionante, printre care răsar grădini minunate. «Florenţa Orientului» a ştiut,
în pofida războaielor, seismelor şi uraganelor, să păstreze şi să ofere generaţiilor actuale gustul pentru frumos şi tradiţie.

Între 794 şi 1868, Kyoto a fost centrul civilizaţiei nipone. Astăzi este un oraş provincial cu 1,6 milioane de locuitori, care atrage turişti din toată lumea cu templele, pagodele, palatele şi minunatele sale grădini.

Kyoto modern

Spre deosebire de Tokyo, în vechea capitală a Japoniei turistul găseşte uşor drumul. Pentru că Kyoto este străbătut, de la est la vest, de 9 mari artere de circulaţie, legate între ele prin numeroase alei. În partea centrală se află vechiul cartier Gion, renumit pentru viaţa sa nocturnă şi spectacole, dar mai ales pentru gheişele în costum tradiţional.

Invitaţie la meditaţie

Însă Kyoto merită să fie vizitat pentru cele 1.596 de comori culturale nipone. Practic, în orice direcţie ai merge, dai peste un templu, un palat, o pagodă, fiecare vorbind despre istoria Japoniei, despre gustul pentru frumos, pentru natură şi meditaţie al japonezilor. Grădinile -spaţii parcă atemporale, în care apa creează cu migală peisaje de basm -împănează întreg oraşul.

Atracţia cea mai mare o constituie

Kinkakuji -Pavilionul de aur -aflat în partea de nord. În secolul al XIV-lea, fosta reşedinţă a membrilor curţii imperiale a devenit templu. Construit pe malul unui lac ce-i reflectă imaginea, templul cu trei etaje este magnific.

Festivalurile de la Kameoka

Vizitatorii oraşului Kyoto pot participa şi la festivalurile ce au loc la Kameoka, în fiecare lună a anului. Localitatea se află foarte aproape de Kyoto, într-o zonă cu un peisaj minunat. În aprilie, are loc Festivalul Florilor, iar participanţii pot circula cu „trenul îndrăgostiţilor”.

Foto: Shutterstock

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un registru național. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un registru național. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis