5 personaje legendare interpretate de Kevin Costner

De Nicoleta Galeteanu pe

A făcut legea în Vestul Sălbatic, l-a prins pe mafiotul Al Capone şi a luat partea tâlharilor în rolul unui altfel de Robin Hood. Iar acum urmează să îl vedem pe Kevin Costner…
 … în noul film din seria „Superman” – regizat de Zack Snyder – ca tată adoptiv al eroului.

Iată cinci personaje legendare interpretate de Kevin Costner de-a lungul carierei sale. Care îţi place cel mai mult?

Cel care dansează cu lupii

În rolul locotenentului John Dunbar, Kevin Costner realizează – ca actor şi regizor – imaginea eroului brav şi dedicat ce luptă în Războiul Civil, dar mai presus de asta, reuşeşte să redea cu mare măiestrie faţa umanizată a soldatului american care alege prietenia şi dreptatea în locul unui masacru.

O interpretare excepţională, poate cea mai reprezentativă din cariera sa, şi un film fascinant, despre modul barbar în care s-au produs colonizarea indienilor, ce merită cu prisosinţă văzute.

5 personaje legendare interpretate de Kevin Costner

Robin Hood, prinţul hoţilor

Multe filme bazate pe celebra povestioară s-au turnat la Hollywood, dar acesta este de departe cea mai reuşită ecranizare a personajului nemuritor.

Spirit revoluţionar şi aventuros, fermecătorul actor este o încarnare memorabilă a bătăiosului Robin Hood care, de această dată, este un perspicace prinţ al hoţilor.

5 personaje legendare interpretate de Kevin Costner

Bodyguard

Câte dintre cinefile nu s-au îndrăgostit însă de bodyguardul protector şi grijuliu care oferă toată atenţia şi protecţia sa divei Whitney Houston? Realizat în ’92, flmul este o frumoasă de dragoste în care celebra cântăreaţă şi actorul Kevin Costner fac un duet de milioane, ale căror prestaţii au fost în egală măsură apreciate.

5 personaje legendare interpretate de Kevin Costner

Incoruptibilii

Nu aveam cum să îl uităm pe agentul federal care a făcut istorie în universul Mafiei din Chicago. În rolul lui Eliot Ness, poliţistul care îi vine de hac celui mai vânat mafiot din lume, Al Capone, Costner aduce o contribuţie glorioasă acestei realizări excepţionale produse de Brian De Palma.

O poveste fascinantă şi o distribuţie de înalt calibru fac din proiectul lui De Palma un film teribil de bun şi apreciat.

5 personaje legendare interpretate de Kevin Costner

Silverado

Cum ar fi Vestul sălbatic fără pistolarii săi şarmanţi şi curajoşi?

În stilul marilor westernuri cu cowboy din anii ’50, filmul ni-l prezintă pe Kevin Costener în unul dintre cele mai potrivite şi mai memorabile roluri ale sale. Jake face parte dintr-o bandă de pistolari rebeli care apar în oraş pentru a se răfui cu şeriful, cu gândul de că odată cu înlăturarea acestuia lumea va fi un loc mai bun.

5 personaje legendare interpretate de Kevin Costner
 
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro