Jocurile Olimpice 2012: medalie specială pentru sportiva din Coreea de Sud

De Diana Zagrean, pe

Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a anunţat că va acorda o medalie specială sportivei sud-coreene Shin A-Lam, care a fost învinsă în semifinalele turneului de spadă de la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, informează presa internaţională.
Această medalie va fi decernată pentru a recompensa „dorinţa de a câştiga şi pentru faptul că a respectat regulamentul. Evident, noi înţelegem frustrarea resimţită de sportivă”, a declarat un purtător de cuvânt al FIE, citat de Reuters.
„Nu mă face să mă simt mai bine pentru că nu este o medalie olimpică. Nu pot accepta rezultatul, ştiu că a fost o greşeală”, a spus Shin A-Lam.
Sportiva sud-coreeană Shin A Lam s-a clasat, luni, pe locul patru în proba de spadă de la Jocurile Olimpice, ea luptând în meciul pentru poziţia a treia după o semifinală pierdută dramatic, la finalul căreia a rămas pe planşă plângând o oră, potrivit Mediafax.
La semifinala cu germanca Britta Heidemann, Shin A Lam a refuzat să accepte decizia oficialilor conform căreia ultima tuşă a adversarei sale a fost valabilă şi scorul final a fost 6-5.
Sud-coreeanca şi antrenorul său au considerat că Heidemann a depăşit secunda care mai rămăsese pe cronometru pentru a marca punctul. Dacă nu i s-ar fi acordat punctul germancei, Shin A Lam ar fi fost învingătoare, deoarece avea prioritate la egalitate.
După o oră în care a rămas pe planşă, singură, cu capul între mâini şi plângând din când în când, alături de Shin A Lam a venit un oficial care i-a confirmat înfrângerea. Sub şocul veştii, sportiva a refuzat să părăsească planşa, însă după ce încă un responsabil a venit la ea să discute, a izbucnit în lacrimi, s-a ridicat şi a plecat.
La scurt timp după acest incident, Shin A Lam a jucat meciul pentru medalia de bronz, cu sportiva chineză Sun Hujie, însă a fost învinsă de aceasta cu 15 tuşe la 11.
Shin A Lam trecuse în sferturile de finală de românca Anca Măroiu.
Foto: Hepta
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!