Schimbări în politica TikTok: cum încearcă platforma să combată farsele de sinucidere

De Unica.ro, pe

TikTok plănuiește să combată conținutul care promovează tulburările de alimentație și problemele psihice printr-un nou set de reguli.

Noul raport trimestrial privind Aplicarea Regulilor Comunității anunțat astăzi de gigantul social media arată că peste 91 de milioane de videoclipuri care încalcă politicile TikTok au fost eliminate în ultimul trimestru al anului 2021.

TikTok a anunțat actualizări ale Regulilor Comunității pentru a sprijini în continuare integritatea platformei. În dorința de a păstra transparența, TikTok implementează aceste actualizări pentru a clarifica sau extinde tipurile de comportament și conținut care vor fi eliminate de pe platformă sau care vor face conținutul ineligibil pentru recomandare în feedul For You. 

„Continuăm să ne extindem sistemul care detectează și elimină anumite categorii de încălcări ale politicilor la încărcarea videoclipurilor pe platformă – inclusiv nuditatea adulților și activitățile sexuale, siguranța minorilor, activitățile ilegale și bunurile reglementate”, se arată într-un comunicat de presă. „În consecință, volumul eliminărilor automate a crescut, ceea ce îmbunătățește siguranța generală a platformei noastre și permite echipei noastre să se concentreze mai mult timp pe revizuirea conținutului contextual sau nuanțat, cum ar fi discursul instigator la ură, bullying-ul, hărțuirea și dezinformarea”.

Citește și: Studiu: cât de mult se implică tinerii în provocări și farse periculoase pe TikTok

Citește și: Metoda nouă prin care hackerii pot păcăli oamenii pe social media să investească în criptomonede

Citește și: SMS-urile și mail-urile care te pot lăsa fără bani dacă le primești

Citește și: De ce electronice și electrocasnice ai nevoie când te muți ”la casă nouă”

Politicile TikTok au în vedere promovarea unei experiențe care să acorde prioritate siguranței, incluziunii și autenticității. În acest context, unele dintre principalele actualizări anunțate de platformă sunt:

  • Consolidarea politicii privind acțiunile periculoase și provocările. TikTok continuă să adopte abordarea mai exigentă pe care a anunțat-o anterior pentru a ajuta la prevenirea răspândirii pe platformă a unui astfel de conținut – incluzând farse de sinucidere. Acest lucru era inclus anterior în politicile de suicid și auto-vătămare, dar acum va fi evidențiat într-o categorie separată, cu mai multe detalii, astfel încât comunității să îi fie mai ușor să se familiarizeze cu aceste reguli.
  • Abordarea tulburărilor de alimentație. Deși TikTok elimină deja conținutul care promovează tulburările de alimentație, platforma de entertainment va începe să elimine și conținutul care urmărește promovarea alimentației dezordonate. TikTok face această schimbare în urma consultării cu experți în tulburări de alimentație, cercetători și medici.
  • Clarificarea tipurilor de ideologii bazate pe ură interzise pe platformă. Acestea includ deadnaming-ul (folosirea numelui și sexului unei persoane transgender care le aparținea înainte de schimbarea identității sexuale), misgendering-ul (folosirea altor pronume decât pronumele de gen declarate de individ) sau misoginia, precum și conținutul care susține sau promovează programele de terapie de conversie. Deși aceste elemente au fost de mult timp interzise pe platformă, TikTok a înțeles de la creatori și organizațiile societății civile că este important ca aceste aspecte să fie explicit detaliate în Regulile Comunității.
  • Extinderea politicii de protecție a securității, integrității, disponibilității și fiabilității platformei. Aceasta include interzicerea accesului neautorizat pe TikTok, precum și la conținutul, conturile, sistemele sau datele TikTok, dar și interzicerea utilizării TikTok pentru a comite acțiuni criminale.

Fiecare membru al comunității TikTok va fi notificat să citească regulile actualizate atunci când deschid aplicația în săptămânile următoare.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!