Inedit: Citirea gândurilor este posibilă

.

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să știi ce gândește soţul tău? Sau șeful? Sau oamenii din autobuz? Ei bine, tehnologia este în stare să descifreze ceea ce până acum nimeni nu putea să facă.
Nu sunt povești, ci o realitate care se petrece deja în laboratoarele știinţifice din mai multe părţi ale lumii.

Cu ajutorul unor aparate de scanare a creierului, cercetătorii pot afla cu acurateţe obiectul sau acţiunea pe care o are cineva în minte. Dar și tu îţi poţi dezvolta calităţi telepatice și fără intervenţia tehnologiei.

Dezvoltă-ţi calităţile telepatice

Pentru a citi gândurile, nu ai nevoie neapărat de tehnologie înaltă. Toţi avem capacităţi telepatice, unii mai mult, alţii mai puţin, pe care le putem dezvolta. Ele ne fac, uneori, să spunem că ne place sau nu ne place o anumită persoană, ferindu-ne de pericole. Aceste calităţi ne fac uneori să ghicim gândurile persoanei iubite.

Iată câţiva pași pentru a putea să le dezvolţi:
► Crede că stă în puterea ta să poţi citi gândurile. Dacă vei vrea doar să încerci și să vezi dacă merge sau nu, ușile vor rămâne închise. Dacă, însă, ești deschisă noilor experienţe, este posibil să apară și rezultate.
► Învaţă să te relaxezi. O minte clară și calmă te poate ajuta să-i înţelegi mai bine pe ceilalţi. Dacă te agiţi și te gândești la multe lucruri deodată, forţându-te să reușești, rezultatele ar putea fi contrare. Eventual, îţi vei imagina niște lucruri care nu au legătură cu realitatea.
► Poţi să-ţi faci un obicei de a te destinde: să stai într-o cameră liniștită, din care să scoţi orice lucru te-ar putea distrage, cum ar fi ceasuri mecanice care fac zgomot, telefoane, televizor sau radio. Încearcă să fii cât mai calmă și să nu te gândești la nimic în această perioadă. Dacă ţi se pare greu, ai putea, în schimb, să îţi aduci în minte imagini relaxante, cum ar fi o mare liniştită, un pisc de munte sau orice altceva. Te întrebi la ce te ajută asta? Pentru a putea să-ţi trezești capacităţile telepatice, ar trebui să ai abilitatea de a te putea concentra și pe aceasta o obţii cel mai bine învăţând să te relaxezi.
► Exersează. Roagă o prietenă bună care crede și ea în posibilitatea de a citi gândurile să te ajute. Spune-i să se gândească la ceva, la un obiect sau o persoană. Încearcă să te concentrezi și să descoperi imaginea pe care o are în minte. Ar fi bine ca lucrul la care se gândește să îi trezească emoţii puternice, astfel, va fi mai ușor de „prins”. Aceste fenomene se întâmplă mai ales între persoane foarte apropiate unele de altele, prieteni buni sau membri ai aceleiași familii.
► Îţi mai poţi antrena abilităţile telepatice folosind cărţi de joc sau jetoane colorate. Le amesteci, alegi o carte și încerci să ghicești ce e, apoi o întorci pentru a te verifica.
► Nu lungi prea mult sesiunile de „antrenament”, pentru a evita oboseala sau frustrarea în caz de nereușită. Exersează doar atunci când te simţi cel mai bine și te poţi concentra, nu atunci când ești stresată sau nervoasă. Încearcă să nu forţezi sau chiar să-ţi imaginezi lucruri, ci lasă capacităţile telepatice să se dezvolte natural. Încordarea blochează capacităţile telepatice.
► Continuă exerciţiile și ţine un jurnal al progreselor pe care le faci.

TEHNOLOGIA EVOLUEAZĂ CU VITEZĂ

Neurologul Marcel Just, de la Carnegie Mellon University, din SUA, poate descifra, văzând imaginile scanate ale creierului, cuvântul la care o persoană se gândește. Cercetătorii germani au făcut un pas mai în faţă: ei pot „ghici” o acţiune simplă pe care omul plănuiește să o facă. Și lucrurile vor merge și mai departe: gândurile pot fi identificate nu numai cu ajutorul aparatelor greoaie. O mică rază de lumină va străluci o fracţiune de secundă pe fruntea noastră, iar informaţia se va întoarce spre un aparat care va interpreta rezultatul. Întrebat dacă undeva, în viitorul îndepărtat, va exista o mașină care să poată recunoaște gânduri complexe și preferinţele noastre, de pildă „îmi place să văd o numită emisiune pentru că…”, Marcel Just a răspuns că acest lucru se va întâmpla cu siguranţă în maximum 5 ani.

ABILITATE ÎNNĂSCUTĂ

Puterea de a citi gândurile este, de fapt, o abilitate pe care o avem încă de la naștere. S-a observat că bebelușii de numai două luni pot să perceapă și să răspundă la starea de spirit a persoanei care are grijă de el. La un an, copiii se ghidează în purtările lor mai mult după expresiile faciale ale adulţilor, decât după cuvintele pe care aceștia le rostesc. La doi ani, își pot da seama de ceea ce își doresc cei din jur doar după direcţia în care aceștia privesc. La cinci ani, pot percepe gânduri complexe și sentimentele celor apropiaţi. Cu timpul, aceste abilităţi se pot dezvolta sau, din contră, pe măsură ce copilul se duce la școală și începe să-și exerseze latura intelectuală, capacităţile telepatice se pot diminua.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton