FOTO: Ritualuri ciudate cu morţi din trecut. Cât de bizar!

De Diana Zagrean pe

Măşti mortuare pentru posteritate
Un alt obicei bizar legat de imortalizarea imaginii unei persoane care a murit erau măştile mortuare. Acestea erau măşti realizate prin turnarea unui amestec de ghips, ceară sau alte astfel de materiale moi peste faţa unui mort, pentru a-i imprima trăsăturile.
Cea mai cunoscută mască mortuară este cea a Reginei Mary a Scoţiei, executată prin decapitare la 8 februarie 1587.
În secolul 17 în Europa, măştile mortuare erau executate la scară largă pentru a fi folosite ca efigii lângă monumentele mortuare. În secolele 18 şi 19 măştile mortuare erau folosite pentru identificarea ulterioară a cadavrelor.
FOTO: Ritualuri ciudate cu morţi din trecut. Cât de bizar!
Tablou din cenuşa mortului
Atunci când o persoană moare, rudele suferă, adesea din cauza dorului de acea persoană. Mulţi spun că şi-ar dori să mai vadă o dată persoana dragă, pentru a-i spune cât de mult le lipseşte.
Ei bine există o opţiune şi pentru cei mistuiţi de dor: portrete realizate cu cenuşa celor dragi. Vopselurile folosite la realizarea portretului persoanei dispărute sunt amestecate cu cenuşa acesteia.
Astfel, o parte din ruda sau prietenul apropiat face parte din viaţa de zi cu zi şi este acolo în momentele grele. Acolo, pe perete.
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2