Filme şi emisiuni în reluare de Revelion

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cei care au ales căldura căminului şi compania televizorului în Noaptea dintre Ani nu sunt prea „câştigaţi” în 2009. Cele mai importante posturi româneşti de televiziune…
… care altădată se întreceau în programe speciale cât mai impresionante de Revelion, îşi vor împărţi audienţa în procentaje modeste, la fel ca investiţiile de criză.  
 
Revelionul, cea mai specială noapte din an, celebrată în întreaga lume sub formă celor mai diverse şi inedite distracţii, va fi, anul acesta, una monotonă pentru românii care vor rămâne acasă, singura atracţie rămasă fiind spectacolul de artificii văzut de la balcon.  

Filmele în reluare, emisiunile înregistrate şi concertele redifuzate sunt programele speciale din grila propusă pentru Revelionul 2010.  
 
Dintre toate, Pro TV se remarcă şi în acest an cu un program special pentru telespectatorii săi fideli. Pentru că „îşi permite”, aşa cum spun chiar cei de la Pro TV, Noaptea dintre Ani va fi un spectacol deosebit şi un „Revelion fără număr„, poate pentru a suplini lipsa altor posturi.
 
Show-ul susţinut de actorii din serialul de comedie „State de România” promite să anime atmosfera cu muzică, dans şi glume, începând cu ora 22.00.  Cabral, Minodora, Pavel Bartos, Măruţă şi Andra sunt cei care îşi vor petrece ultima noapte din an alături de telespectatori.  
 
Răspunzătoare cu muzica populară sunt Sofia Vicoveanca şi Ileana Ciuculete, însă muzica va fi pe toate gusturile pentru că Revelionul fără număr continuă cu Loredana, Andreea Bănică, Alex Velea, Andra, Anda Adam sau Delia Matache, Babi Minune, Jean de la Craiova sau Vali Vijelie.  
 
În schimb, Iulia Vântur a pregătit un tango pasional alături de Cabral, iar Doiniţa Oancea şi Octavian Strunilă propun un moment artistic inedit. De asemenea, baletul „Dansez pentru tine” completează spectacolul cu coregrafii şi costume spectaculoase.
              
Cu un program de comedie vine şi TVR, care deschide apetitul pentru râs de la ora 21.00, cu Aurelian Temisan, Delia Matache şi Vlad Miriţă. Ediţia de Revelion va fi structurată în cinci părţi, iar din numărul special nici preşedintele Traian Băsescu nu va lipsi. Între orele 23.00 şi 24.00 acesta va transmite mesajul sau de Anul Nou şi mulţumiri alegătorilor săi.  

Realizatorii TVR nu sunt nici ei mai prejos în ce priveşte preferinţele muzicale ale publicului larg, aşa încât de la ora 2.10 au pregătit o petrecere cu lăutari.  
 
Antena 1, concurentul redutabil al celor două posturi, îi readuce în atenţia publicului pe cei doi comici, Nae Vasilescu şi Vasile Muraru, gazdele şi protagoniştii celor mai urmărite Revelioane de la TVR 1 (sperăm, nu aceleaşi).  

Cei doi vor agita şampania încă de la ora 20.10, Antena 1 fiind prima care va da deschide petrecerea în Noaptea dintre Ani. Îndrăgiţii actori, Nae şi Vasile, au pregătit telespectatorilor două ore de umor românesc şi muzică bună, iar atmosfera va fi susţinută de artişti consacraţi ai muzicii populare – Maria Ciobanu, Maria Dragomiroiu -, şi lăutărească, cu Viorica şi Ioniţă din Clejani şi Carmen Şerban.  
 
Însă, distracţia abia începe, pentru că de la ora 22.00 urmează „Paranghelionul„. Anul trecut, petrecerea găzduită de Dan Negru i-a avut ca invitaţi speciali pe Nadia Comaneci, Leonard Doroftei, Sofia Vicoveanca, Liviu Guţă şi Adrian Minune, iar ca ilustraţie muzicală au predominat manelele.
 
Antena 2 începe nostalgic cu actorul Valentin Uritescu, care va povesti de Revelioanele de altădată, iar de la ora 21.00, Mihai Morar propune o ediţie specială, deghizat într-un sultan autohton de Dorobanţi. Şi „Agentul VIP” vine cu un program inedit, un maraton de bancuri, muzică şi folclor.  
 
Prima a pregătit în reluare, de la ora 22.30, serialul de comedie „Mondenii Show”, dar nu mai întâi de a redifuza un film din ’93 cu Jackie Chan, „Un detectiv afemeiat„. De la ora 2.00, telespectatorii vor putea urmări retrospectivă emisiunilor „Megastar„, fiind selectate cele mai reuşite ediţii ale programului, urmând ca mai traziu, cei care nu au văzut filmul cu Jackie Chan să îl urmărească la 2.30.
 
Şi Kanal D a inclus emisiuni în reluare, cei de la „Vacanţa Mare” putând fi urmăriţi la orele 19.15 şi 4.45.
 
Prezentatorii emisiunii-concurs „Spune-mi preţul” propun o ediţie specială în ultima zi din an, iar de la ora 22.00 Adriana Bahmuţeanu, gazda Petrecerii de Anul Nou, te invită să întâmpini 2010 împreună.  

De la ora 00.30, cei care l-au îndrăgit pe Michael Jackson pot asculta concertul starului susţinut la Munchen, în 1997, iar la ora 3.00 va fi redifuzat filmul artistic „Clona spaţială” cu Leslie Nielsen.  
 
De Revelion, B1 se distrează „în familie”, cu un program adresat exclusiv publicului cinefil. Astfel, de la ora 19.30 vei putea viziona o comedie românească din ’72, „Astă seară ne distrăm în familie”, iar de la ora 20.00, vei asculta previziunile Uraniei pentru anul următor. Programul de Revelion continuă cu alte două pelicule româneşti, „Haiducii” şi „Răpirea fecioarelor”.  
 
Cu mici excepţii, posturile TV vor încerca să facă audienţă în noaptea de Revelion cu petreceri live şi vedete consacrate, de la interpreţi de muzică uşoară, populară, precum şi lăutari şi până la actori şi prezentatori de emisiuni.

Pe de altă parte, aproape toate posturile şi-au inclus în ultima grilă de programe din an filme redifuzate sau emisiuni înregistrate, sperând ca audienţa să ajungă la cote înalte.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!