Hollywood-ul se bate pe viaţa unui magnat, fiu de român

De Florentina Ciuverca, pe

Când la Hollywood există nu mai puţin de şase filme în lucru despre viaţa cuiva şi fiecare dintre autori pretinde că are „the ultimate version”, povestea…
… e fie extrem de spectaculoasă ori controversată, fie o miză cu încasări mari. Din 2005, când John DeLorean, magnatul cu origini româneşti de la General Motors şi creatorul „maşinii timpului” DMC-12 din filmul SF Back to the Future (regizat de Robert Zemeckis şi produs de Steven Spielberg, în 1985), a încetat din viaţă la 80 de ani, familia sa este asaltată de cereri din partea producătorilor americani.

Despre John DeLorean, fiul unui român emigrat în State în anii 20, Zaharia Delorean (după nume, din zona Ardealului), nu s-a scris în presa românească, dar în cultura americană e la fel de celebru ca Marlon Brando.

De fapt, a şi fost comparat cu Brando, datorită şarmului său şi stilului elegant şi voit nonconformist. „Titan”, „tycoon”, „moghul”, „billionare” – în aceste epitete se concentrează relatările despre viaţa lui Delorean (numele său se pronunţă „delórian”, probabil o cerere expresă legată de varianta românească).

Citeşte continuarea pe filmreporter.ro!

Hollywood-ul se bate pe viaţa unui magnat, fiu de român
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!