Fiica ei plângea la telefon. Legătura s-a întrerupt și ce a urmat a fost neașteptat

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 01 martie 2022, 18:00
O femeie a povestit despre pericolul ce se ascunde în spatele nesupravegherii și neinformării adolescenților atunci când folosesc internetul. Fiica ei era să moară din cauza unui virus informatic.

“Tatăl fiicei mele ne-a părăsit atunci când ea avea 3 ani. După despărțire am întâlnit un bărbat minunat care ne iubește pe amândouă foarte mult. 10 ani mai târziu suntem o familie fericită. Fata mea, acum la 13 ani e o fată inteligentă, cu simțul umorului, frumoasă și, spunem noi fericită.

Duminca trecută m-am trezit mai devreme și am observat că ușa de la dormitorul fiicei mele era larg deschisă. Ea nu era în camera ei. Nu era în casă. Am căutat să văd dacă a lăsat un bilet, poate plecase cu prietenii pe undeva. Nimic. Începusem să mă panichez.

A sunat telefonul meu. Era ea. Am auzit-o plângând și apoi legătura s-a întrerupt. Nu știam ce să fac. Telefonul a sunat din nou. Am întrebat-o unde e. Ce s-a întâmplat.

Mi-a răspuns că nu mai poate sta, că a făcut ceva foarte rău și că ne iubește. Mi-a închis.

Simțeam că înnebunesc. L-am trezit pe soțul meu. A început să sune la prietenii ei, la rude, i-am verificat camera din nou și apoi am sunat la poliție.

Nu a trecut mult timp și am primit un sms. Ea mi-a scris că “trebuia să o facă”. N-am simțit niciodată atâta frică și panică. I-am scris înapoi că orice ar fi făcut o voi ierta și o voi iubi întotdeauna.

În 5 minute m-a sunat înapoi. Mi-a spus că a căutat ceva nepotrivit pe internet și că i-a apărut un mesaj pe ecran care îi spunea că poliția o monitorizează și că va fi arestată dacă nu plătește o anumită sumă de bani.

Nu și-a dat seama că era doar un virus informatic. Mă simțeam vinovată că nu am discutat cu ea niciodată despre siguranța pe internet. M-am simțit atât de vinovată.

Fetița mea voia să se arunce în fața unei mașini din cauza mea. Din fericire, ne-a spus unde era, am mers și am luat-o. I-am explicat totul și i-am spus că oricât de rea este o situație, asta nu e o soluție.

Și acum sunt șocată de cum un virus putea să îmi distrugă familia, să-mi omoare copilul.”

Sursa foto 123rf

Citește și O fetiță de șase ani o agasa cu întrebari. Nu știa că povestea lor se va încheia așa

Citește și O fetiță de 12 ani a murit din cauza unui produs de igienă pe care și tu îl folosești zilnic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!