Câştigătorii Festivalului de Film Next

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cel mai important festival de scurt metraj din România, care înglobează cele mai bune filme de scurtmetraj din lume, şi-a premiat câstigătorii din acest an…
  …în cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Next.
 
Din cele 26 de producţii de scurt şi mediumetraj, realizate de regizori din toate colţurile lumii, doar şase au primit trofeele onorifice ale Festivalului românesc.
 
Cel mai bun film declarat de juriu a fost scurtmetrajul „Istoria Aviaţiei/The History of Aviation„, un film despre Normandia în anii 1905, în regia lui Balint Kenyeres, recompensat cu 7.000 de euro şi trofeul Next.  
 
Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie i-a fost decernat lui Laszlo Nemes, pentru scurtmetrajul „Cu puţină răbdare/With a little patience„, în timp ce premiul Andrei Toncu” pentru „cea mai bună coloană sonoră” i-a revenit lui Dani Pena, pentru pelicula „Geamandura/La Buoya„, fiecare premiu în valoare de 2.000 de euro.
 
Festivalul românesc a nominalizat şi „cel mai bun scurtmetraj românesc„, premiul fiind decernat tânărului regizor Alexandru Mavrodineanu, pentru filmul „Muzică în sânge„, distincţie ce constă în servicii de post-producţie în valoare de 3.500 de euro.
 
Scurtmetrajul „În altă lume/L’un autre monde„, în regia lui Romain Delange, a primit menţiunea specială a juriului, în timp ce Premiul Publicului i-a fost decernat lui Jamie Travis, pentru producţia „Şifonierul/The Armoire„.  
 
Totodată, Gala oferă în fiecare an şi un premiu de dezvoltare, ce constă în consultanţă intensiva pe proiect, la Berlin, anul acesta fiind oferit tânărului regizor Nicolae Constantin Tănase.  
 
De asemenea, criticul de film Irina Trocan a primit Premiul juriului tânăr Emile Cantillon, premiu ce îi conferă un loc în juriul Emile Cantillon, la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Francofon de la Namur.
 
Desfăşurat între 13 şi 18 aprilie, Festivalul este organizat de Societatea Culturală Next, în amintirea regizorului Cristian Nemescu şi a sound designer-ului Andrei Toncu.  

Foto: Mediafax 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!