Facebook, vedeta reţelelor de socializare

De Adina Radu pe

Ne place sau nu, Facebook face parte din viaţă noastră. Şi numai cine are cont pe Facebook înţelege că este vital să intri să vezi ce se mai întâmplă în viaţă prietenilor…
… virtuali, pentru că altfel apare senzaţia câte te-ai rupt de lume şi că ai rămas în urmă cu evenimentele.  

Facebook creează dependenţă, nu ai cum să părăseşti reţeaua socială în care ai asistat la despărţirile prietenilor pe care îi ai pe Facebook, sau unde ai comentat entuziasmată ultimele achiziţii în materie de pantofi, rochie de mireasă, sau un filmuleţ oarecare postat de prietenele tale din lumea virtuală

Dar poate concura Facebook viaţă reală?

Aparent am spune că nu, dar dacă luăm şi analizăm după cifre „popularitatea” reţelei, s-ar putea să ne răzgândim. Dacă este îngrijorător rămâne să ne dăm seama în timp.

Astăzi avem peste 400 de milioane de oameni care se loghează pe Facebook în fiecare lună, mai mult de jumătate intră însă în fiecare zi.

Doar Google are mai mult trafic decât Facebook, dar cu toate astea petrecem de două ori mai mult timp pe Facebook decât pe Google.

8.300.000.000 de ore sunt petrecute de utilizatori pe Facebook în fiecare lună.

În prezent Facebook este evaluat la 8 – 11 miliarde de dolari.

Reţele sociale au întrecut pornografia, în topul preferinţelor utilizatorilor de internet. Să fie oare din cauza că prima nu o exclude pe cea de-a doua?

Facebook a reuşit să adune peste 200 de milioane de utilizatori în mai puţin de un an.

Dacă Facebook ar fi o ţară, atunci ar fi a treia că mărime de pe glob, după China şi India şi urmată de Statele Unite.
 

Ce fac femeile pe Facebook?

În primul rând îşi fac prieteni. Atât femeile cât şi bărbaţii au în medie 130 de prieteni pe Facebook, însă femeile continuă să vorbească mai mult chiar şi aici. Femeile au cu 55% mai multe postări decât bărbaţii.

26% dintre femeile care sunt pe Facebook spun că sunt singure, iar 47% declară că sunt într-o relaţie sau căsătorite.

Atunci când vine vorba de informaţiile furnizate în profil, cele mai multe femei postează citate, muzica preferată, hobby-urile şi emisiunile pe care le urmăresc. Spre deosebire de bărbaţi, femeile au tendinţa de a completa mai multe date despre ele în profil.

În momentul în care intri în reţea şi devii activ, aşteaptă-te că Facebook să ştie totul despre tine. Având atât de multe informaţii despre utilizatori, despre stările lor şi activităţile pe care le au, Facebook poate intui în ce fel te vei simţi după ce face un anumit lucru. Astfel cei care au stat şi analizat profilele utilizatorilor au ajuns la concluzia că femeile devin nefericite după ce se logodesc,  dar încep să se înveseleacă după ce se căsătoresc… moment în care bărbaţii devin brusc trişti şi negativişti.

La fel, Facebook îşi poate da seama dacă un lucru pe care ai de gând să îl faci şi îl anunţi în reţea, o să îţi placă sau nu.

În curând vom afla şi care este povestea reală şi completă din spatele acestui succes, care l-a făcut pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook , cel mai tânăr milionar în dolari din lume.  Un film bazat pe viaţa acestuia , care se va numi The Social network„ va fi lansat pe 1 octombrie,  iar mesajul pe care vrea să îl transmită este „Nu ajungi la 500 de milioane de prieteni fără să îţi faci câţiva duşmani”.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi