„Europolis”, o incursiune imaginativă a sufletului omenesc

De Unica.ro pe

Magdalena locuieşte împreună cu fiul ei Nae în micul port al Sulinei. În urmă cu 50 de ani fratele ei a dispărut, motiv pentru care l-au crezut mort şi i-au făcut slujbă…
creştinească de înmormântare. Acum însă, a primit o telegramă din Franţa care o lasă fără grai, anunţând-o că Luca tocmai ce a murit.

Chemaţi în Franţa pentru a rezolva problemele legate de moştenirea rudei lor, Magdalena şi Nae îl întâlnesc pe samanul Ata, cel mai bun prieten al lui Luca, aflând de la acesta că ultima dorinţă a decedatului a fost să fie îngropat în cimitirul de la marginea oraşului Sulina.

Spiritul mortului încearcă să comunice cu rudele prin intermediul unor fenomene supranaturale, intrând în trupul lui Nae, însă Magdalena îl contracarează executând ritualuri funerare romaneşti cu ajutorul cărora se presupune că sufletul îşi va găsi liniştea şi nu va mai bântui timp de 40 de zile prin locurile prin care a umblat de-a lungul vieţii.

Astfel, moartea lui Luca le marcheaza drumul de întoarcere mai mult decât Magdalena şi Nae şi-ar fi putut închipui. «În această tranziţie instabilă, sufletul întâlneşte îngerii, vămile vazduhului, diavolii, îngerii păzitori”, spune regizorul Corneliu Gheorghiţă.

Distribuţia este formată din: Adriana Trandafir, Áron Dimény, Joseph Otteno,  Elena Popa, Dorin Andone, Joseph Otteno, Petrică Nicolae, Adina Cartianu şi Ionela Nedelea,

Filmul rulează din 26 noiembrie la Hollywood Multiplex.

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge