Destinaţii ieftine pentru Ziua Îndrăgostiţilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 15:33

Veneţia, Paris, Barcelona, Viena sau Praga sunt destinaţii care rămân şi în acest an atracţii favorite pe harta turiştilor, mai ales pentru cei mai romantici dintre noi, care aleg să…

… petreacă minivacanţele romantice în străinătate.

Problema nu este însă că te-ai putea hotărî greu în privinţă destinaţiei, ci cum o găseşti pe cea mai accesibilă, într-un timp cât mai scurt şi cu servicii cât mai bune, pentru că, nu este o noutate, pachetele turistice last-minute reprezintă pentru mulţi singurul bilet de tren pentru o mică escapadă.

Dacă te numeri printre cei care s-au hotărât târziu să plece în vacanţă, este bine de ştiut că în acest an, agenţiile propun oferte tentante de Ziua Îndrăgostiţilor, pentru orice buzunar.

Viena, pentru cei îndrăgostiţi de muzică

Oraşul muzicii clasice rămâne fermecător tot timul anului. Misterios şi elegant, Viena deţine o impresionantă bogăţie culturală: de la colecţii de artă, lăsate de Mozart, Beethoven sau Strauss şi până la impresionantă arhitectură a clădirilor, precum Operă de Stat din Viena, Catedrala Sfântul Ştefan – simbolul libertăţii Vienei – sau Palatul Belvedere, cu siguranţă, nu îţi vor ajunge două zile să vizitezi toate locurile frumoase de aici.
Poţi vedea şi Hofburg, reşedinţa puternicei Case de Habsburg, iar pentru copii este o adevărată bucurie să meargă în Prater, unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din Europa, unde se găseşte gigantica roată Riesenrad.
Dacă vrei să vizitezi şi tu Viena, la agenţia Travelbiz am găsit sejururi ieftine începând de la 60 de euro, pentru două nopţi, cu mic-dejun inclus, fără transport însă.
Astfel, la un hotel de trei stele, cum este Geblergasse, un sejur de două nopţi te costă 60 euro sau 89 de euro pentru trei nopţi, cu mic-dejun inclus. Iar dacă alegi varianta unui hotel de patru stele, precum Artis, Hilton Danube City sau Mercure Imlauer Nestroy, preţurile pentru o şedere de două nopţi pornesc de la 60 de auro şi nu depăşesc 100 de euro, în timp ce pentru trei nopţi vei plăti între 75 euro şi 150 euro.

Londra sau Paris? 

Paris este, fără îndoială, epicentrul romantismului şi al luminilor, un oraş care „nu doarme niciodată”. Un sejur la Paris trebuie să includă cel puţin o vizită la Luvru, apoi în turnul Eiffel şi la Catedrală Notre Dame. Nu neapărat în aceeaşi ordine…
De asemenea, în apropierea Parisului poţi descoperi legendarul castel Fointainbleau şi Versailles cu palatul magnific al unei generaţii venerabile de trei Ludovici.
În zilele însorite, o scurtă croazieră pe Sena este extraordinară, dar nu uita de cafea şi ceva croissante.
La râdul ei, Lodra este, prin definiţie, elegantă şi impozantă. Cea mai mare capitală europeană impresionează, pur şi simplu, prin grandoare. Cu o aşa metropolă cosmopolita, nici nu este de mirare că londonezii sunt percepuţi ca fiind puţin snobi şi că par uneori reci şi superiori. Însă Londra continuă să atragă turiştii ca un magnet, să domine şi să prospere.
Poate şi datorită faptului că metropolă nu îşi neglijează istoria şi arta. În ultimii ani, centrul istoric al oraşului a trecut printr-un amplu proces de renovare, dar au apărut şi atracţii noi, ca Tate Modern sau London Eye.
Indiferent de vreme, nu uita că Londra este un oraş ploios. Asa ca daca nu poti vizita Big Ben, Palatul Buckingham sau Turnul Londrei, pub-urile, restaurantele şi cluburile sunt deschise oricând, de la prima oră, primele dintre acestea, şi până la ultimul client în cazul celor din urmă.
Dacă ţi-ai pus în gând că anul asta să le vizitezi pe amândouă şi nu ştii în care să mergi prima dată, agenţia de turism Total Reisen & Jagd propune un sejur de şase nopţi (şapte zile) şi la Paris şi la Londra.
Ofertă include câte trei zile în fiecare capitală cu 580 euro, transport cu avionul şi mic-dejun incluse, în condiţii de două şi trei stele. Iar prin agenţia Go Travel, la hotel Opera (3 stele) te plăteşti în jur de 279 euro, în perioadă 13 – 16 februarie.
La Klever Travel, primăvara petrecută la Paris costă ceva în plus. Pentru un sejur de şase zile, în perioada 20 februarie-6 martie, vei plăti 495 euro la un hotel de trei stele şi între 218 euro şi 359 euro la unul de patru stele pentru trei nopţi în perioada Carnavalului de la Nisa (transport cu avionul inclus).
La aceeaşi agenţie am găsit şi o ofertă pentru un sejur la Londra, special pentru Valentine’s Day, la 349 euro, pentru 3 nopţi.
Puntea Suspinelor din Veneţia

Cunoscut şi sub numele de „oraşul apelor”, Veneţia se întinde pe mai mult de 100 de insuliţe, Canalul Grande şerpuind aproape întreg oraşul. În caz că nu ai ajuns de Carnaval, micul oraş îţi mai oferă o ocazie, de Valentine’s Day.
Nu mai pomenim de Piaţa şi Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Ponte Rialto, ori cartierele centrului istoric, Castello, Cannaregio sau San Polo. Dacă nu eşti superstiţioasă, poţi merge pe Puntea Suspinelor.

Acesta a fost numit de poetul englez Lord Byron într-unul dintre poemele sale, facnd referire la suspinele condamnaţilor la moarte care mergeau pe ultimul drum, de la Palatul Dogilor către locul în care erau executaţi. Astfel, pe Puntea Suspinelor ei puteau să vadă pentru ultima oară lumina soarelui, priveliştea mirifică a lagunei şi insula San Giorgio.

Dacă te-am convins să ajungi în Italia, în perioada 12-15 februarie, prin Klever Travel un sejur la Veneţia te costă între 296 euro şi 319 euro pentru trei nopţi la un hotel de patru stele, unde transportul cu avionul este inclus. Acelaşi preţ vei plăti şi la hotel Russot, de 4 stele, prin agenţia Eximtur.
Sau poţi alege Sighişoara, oraşul nostru medieval
Dincolo de destinaţiile clasice, un weekend romantic se poate organiza şi în ţara, în zona Sibiu-Sighişoara. Un minisejur la Sighişoara, de exemplu, la un hotel de trei stele costă 550 de lei pentru două persoane, incluzând două nopţi de cazare cu mic dejun şi tot „tacâmul” pentru o cină cât se poate de romantică, şampanie, lumânări sau petale de trandafiri. Oferta o găseşti la agenţia Butterfly Tourism.
În zona Vrancea, o ieşire la munte preţ de un weekend, mai ales după o ninsoare straşnică, este mai mult decât grozavă. La pensiunea Tara, situtată lângă rezervaţia naturală cascada Putnei, două zile aici te costă 160 lei pentru două nopţi, cu servicii de trei margarete, foc de tabără şi saună sau băi de plante.  Oferta este valabilă pâ  pe 31 martie.
Ca obiective turistice, poţi vizită rezervaţia naturală „Focul Viu” de la Andreiaşu, mănăstirea Mera, întemeiată de către Constantin Cantemir în 1685, legendarele crame din Odobeşti sau rezervaţiile naturale de la Cacada Putnei.
În cazul în care preferi destinaţiile autohtone, în acest an, în locul celor externe vei putea face economii de 30 la sută din bugetul alocat vacanţei, prin programul „Înscrieri Timpurii” (early-booking), derulat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Astfel, în perioadă 1 februarie – 31 martie, poţi găsi la agenţiile de turism pachete turistice cu 30% mai ieftine, iar unele dintre hoteluri oferă chiar şi 50% reducere.

De reţinut că prin acest program poţi să rezervi un pachet turistic pentru orice perioadă a anului, singura condiţie este să plăteşti integral echivalentul acestuia până la data de 31 martie.

Foto: Shutterstock

  
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!