Delfinii se droghează! Vezi cum mestecă peşti otrăvitori pentru a se simţi bine

De Diana Zagrean, pe

Un studiu recent al vieţii din oceane a scos la iveală un adevăr şocant şi oarecum ruşinos despre delfini: se droghează cu peştişori otrăvitori. Vezi cum delfinii mestecă peşti otrăvitori pentru a se simţi bine.
 
Cercetătorii care au făcut descoperirea cercetau viaţa din adâncuri şi după ce au urmărit ore întregi despre viaţa secretă a delfinilor au auns la concluzia că tineretul e rebel indiferent de specie.
Cu ajutorul unor camere de filmat ascunse în roboţi în formă de animale marine, cercetătorii au văzut cum delfinii tineri mestecă chiar şi jumătate de oră un peşte balon, care elimină o neurotoxină potenţial fatală. Cumva, delfinii ştiu când să se oprească din mestecat peştele otrăvitor şi îl dau mai departe unui prieten sau rudă.
Astfel, în loc să mănânce peştele şi să moară, delfinii se bucură de efectele calmante ale neurotoxinelor şi se distrează „în gaşcă”.
Delfinii care s-au drogat cu peştele balon au fost observaţi comportându-se ciudat, jucându-se haotic, făcând salturi vesele timp de zeci de minute şi chiar holbându-se la propria reflecţie în oglinda apei pentru minute în şir.
Ceea ce este fascinant la acest comportament este că delfinii dau mai departe peştele otrăvitor şi îl mestecă fără să-l înghită, pentru un efect halucinogen maxim.

Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!