Cum se folosește Regina Elisabeta de poșetă pentru a trimite mesaje secrete personalului ei

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Luni, 22 iulie 2019, 17:29
Regina Elisabeta a Marii Britanii este o norocoasă că nu este nevoită să își țină niciodată cheile locuinței sale în geantă. Și punem pariu că nu se plimbă niciodată prin casă, de fapt prin palat, în căutarea telefonului mobil atunci când nu știe pe unde l-a lăsat. Și atunci, firesc, apare întrebarea: Ce ține în faimoasele ei genți Launer, zi de zi?

Citește și – De ce Regina Elisabeta a II-a nu își serbează niciodată ziua de naștere

Răspunsul îl are biograful Sally Bedell Smith, care a precizat că suverana britanică poartă mereu cu ea un ruj, o oglindă, o bancnotă sau două de 5 sau 10 lire, bani pe care îi folosește pentru a-i dona bisericii duminica.

Cel mai des, însă, suverana își folosește poșeta o modalitate de a transmite semnale către personalul ei.

„Ar fi foarte îngrijorător dacă ai vedea Regina că își plimbă geanta de pe o mână pe alta”, explică istoricul regal Hugo Vickers. Acesta este un semnal pe care Regina Elisabeta a II-a îl folosește atunci când vrea să transmită personalului ei că dorește să încheie conversația curentă.

Cu toate acestea, nici nu îți vei da seama ce se întâmplă pentru că personalul suveranei britanice acționează cu discreție. Spre exemplu, explică Vickers, vor veni și vor spune „Domnule, arhiepiscopului de Canterbury i-ar plăcea să vă cunoască”.

Alte indicii pe care Regina Marii Britanii le folosește? Potrivit lui Hugo Vickers, dacă aceasta își pune geanta pe masă, la cină, înseamnă că dorește ca evenimentul să se încheie în următoarele cinci minute. Iar dacă își așază poșeta pe podea, vrea să arate că nu se bucură de conversație și vrea „să fie salvată de doamna în așteptare”.

De asemenea, regina se folosește de verighetă pentru a transmite mesaje angajaților. Dacă, în timpul unei conversații, ea se joacă cu verigheta și o răsucește pe deget, acesta e un semn că nu îi place compania și vrea să fie lăsată în pace, iar angajații trebuie să intervină.

Cum se folosește Regina Elisabeta de poșetă pentru a trimite mesaje secrete personalului ei

Citește și – De ce se îmbracă regina Marii Britanii atât de colorat

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!