Cum să reacţionezi când ai de-a face cu oamenii nepoliticoşi

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 27 noiembrie 2015, 14:28
Nu întotdeauna întâlneşti oameni amabili, de aceea trebuie să fii pregătită pentru astfel de situaţii. Vezi cum ar trebui să reacţionezi când ai de-a face cu oameni nepoliticoşi.

Spune-le „mulţumesc!”

Un simplu „mulţumesc” este un mod subtil de a-i arăta persoanei respective că i-ai observat lipsa de politeţe şi alegi să nu intri în astfel de conversaţii. Arată că eşti matură şi că ce ţi-a spus ea nu te afectează. Arată-i că îţi controlezi emoţiile şi că alegi să fii fericită şi pozitivă.

„Îţi apreciez punctul de vedere”

Această frază este perfectă, pentru că îi arată celeilalte persoane că vei comunica într-un mod matur şi nu te vei coborî la nivelul ei. De cele mai multe ori, comentariile nepoliticoase arată, mai degrabă, percepţia pe care persoana respectivă o are despre ea, nu despre tine. Atitudinea ta nu va face decât să o dezarmeze total!

„Această conversaţie s-a încheiat”

În unele momente, lucrurile se pot aprinde, iar dacă simţi că discuţia de îndreaptă într-i direcţie care va crea multe consecinţe neplăcute, este indicat să o închei. O astfel de alegere îţi permite să te calmezi şi să îţi demonstrezi superioritatea.

„Ai dreptate”

Când discuţia nu duce nicăieri şi observi că argumentele celuilalt nu sunt tocmai plauzibile, nu are rost să mai pierzi timpul. În plus, o astfel de atitudine te va ajuta să salvezi o relaţie pe care poate nu vrei să o închei.

Râzi

Râsul nu este un comentariu nepoliticos, pur şi simplu îi arăţi persoanei respective că nu iei situaţia în serios şi nu intenţionezi să continui discuţia. În plus, îi arăţi că toate comentariile acestei persoane nu te afectează în niciun fel.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!