Cum îți împrospătezi livingul? 4 trucuri simple și de impact

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 08 noiembrie 2018, 11:48

Când simți că spațiul în care îți petreci majoritatea timpului începe să te plictisească este momentul perfect pentru a face câteva mici schimbări care să-ți transforme livingul într-un spațiu mai primitor. Pentru a te ajuta, am adunat cele mai simple 4 idei pentru împrospătarea camerei de zi:

1. Creează o zonă verde

Adăugă un colț verde care să dea viață camerei și chiar să împrospăteze aerul. O  ferigă mare este o idee bună pentru orice cameră de zi, pentru că nu este o plantă pretențioasă.

Plantele aduc o frumusețe naturală spațiilor în care sunt așezate și creează un echilibru cromatic făcând mediul mai primitor.

2. Schimbă piesele de mobilier

O masă rotundă se face imediat remarcată și devine un element dinamic în spațiul pe care dorești să-l modifici. Dar dacă vrei ca schimbarea să fie evidentă, alege să înlocuiești piesele principale de mobilier. De exemplu alege-ți altă bibliotecă pentru living, una care să fie în același stil cu mobilierul care deja se găsește în camera de zi.

Dacă vrei ceva mai mic și mai simplu, o idee poate fi alegerea unei comode tv, care nu îți ocupă foarte mult spațiu și este foarte utilă. Mută piesele de mobilier pentru a crea un aspect proaspăt și folosește-te de oglinzi pentru a crește luminozitatea camerei.

3. Creează un perete cu aspect jucăuș

Optează pentru un perete într-o culoare diferită sau alege un tapet care redă o imagine veselă, aceasta poate fi o hartă colorată sau motive florale. Alege ca peretele colorat să fie cel din spatele televizorului sau vis-a-vis de peretele pe care ai canapeaua, pentru a pune în valoare piesele de mobilier..

Un perete accent este simplu de obținut și se poate realiza cu un buget minim. Dacă îți place să te implici în mici amenajări, poți vopsi chiar tu peretele, dar fii sigură că ai tot ce îți trebuie pentru a duce treaba la bun sfârșit.

4. Alătură accesorii diferite

Corpurile de iluminat diferite ca formă și volum condimentează în mod plăcut spațiul și creează un aer jucăuș. De asemenea, folosește perne în culori vesele ca să schimbi din punct de vedere cromatic decorul camerei. Lumina caldă de la niște lumânări mari va schimba atmosfera și te va face să te relaxezi și să te bucuri cu adevărat de acest decor confortabil.

Un alt element pe care te poți baza pentru a împrospăta livingul este covorul. Alege unul dintr-un material de calitate și care să completeze schema de culori care se regăsește în pernele de pe canapea, draperii și corpurile de iluminat. Dacă nu ești sigură în privința nuanței, alege unul bej sau gri deschis.

Redecorarea  camerei de zi poate fi dificilă dacă nu știi exact cu ce să începi sau dacă nu ai un obiectiv clar stabilit. Este posibil să ai nevoie doar de câteva mici schimbări care să îți creeze o stare de bine. Înainte de a începe să faci modificările, ușurează-ți munca astfel: alege gama de culori dorită, stabilește un buget și găsește părțile de mobilier potrivite cu stilul casei tale.    

(P) Articol realizat în colaborare cu Elvila.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!