Coincidenţe sau întâmplări ciudate? 8 cazuri celebre

De Nicoleta Galeteanu, pe

Un copil este salvat de două ori de acelaşi bărbat, iar doi gemeni mor pe aceeaşi stradă, la interval de două ore. Coincidenţe bizare sau mâna destinului?
Indiferent de explicaţia lor, iată opt întâmplări ciudate care confirmă legea graţiei sau a sincronizării incredibile.

Blestemul maşinii lui James Dean

Celebrul actor al anilor ’50 a murit într-un accident stupid la curse, în 1955, în timp ce conducea un Porshe Spyder. În urma accidentului, când maşina a fost remorcată, motorul s-a desprins şi a căzut pe un mecanic, lăsându-l invalid. După câţiva ani, motorul a fost cumpărat de un doctor, pasuinat, la rândul său de curse, pe care l-a ataşat maşinii sale.

Acesta a murit ulterior, în timpul unei curse. De acelaşi sfârşit teribil a avut parte şi un alt şofer al aceleiaşi curse, care a avut montat schimbătorul de viteze de la maşina lui James Dean. Porsche-ul a fost reparat câţiva ani mai târziu, dar garajul a fost distrus într-un incendiu. Ulterior, automobilul a fost expus la Sacramento, dar a căzut de pe suportul său pe un tânăr. În 1959, maşina s-a rupt misterios în 11 bucăţi.

Mark Twain şi cometa Halley

Faimosul scriitor Mark Twain s-a născut pe 30 noiembrie 1835, în aceeaşi zi în care a fost observată prima apariţie a cometei Halley, una dintre cele mai rare comete care reapare pe cer la interval de aproximativ 76 de ani. Nu ar fi nimic neobişnuit în asta, dacă scriitorul nu ar fi murit exact în aceeaşi zi când Halley a reapărut pe cer, în 1910. Mai în glumă, mai în serios, Mark Twain a prezis că „a venit odată cu cometa şi va pleca odată cu ea.”

Acelaşi erou, acelaşi copil salvat de două ori

Detroit, 1930: În timp ce Joseph Figlock mergea pe stradă, un copil cade de la fereastră, exact în capul său. Cei doi scapă amândoi nevătămaţi. Un an mai târziu, întâmplarea se repetă şi, din nou, Figlock îl salvează pe copil de la moarte.

Doi fraţi ucişi de acelaşi taxi, la un an distanţă

În timp ce conducea o motoretă în Bermuda, un bărbat a fost lovit mortal de un taxi. Un an mai târziu, în 1975, fratele bărbatului moare în aceleaşi circumstanţe. Acesta conducea acelaşi vehicul, dar culmea coincidenţei sinistre este că fratele este lovit de acelaşi taxi, condus de acelaşi şofer. Se spune că acesta avea pe bancheta din spate până şi acelaşi pasager.

Doi gemeni ucişi pe aceeaşi şosea, în accidente diferite

În 2002, fraţi gemeni de şaptezeci de ani au murit la interval de câteva ore unul de celălalt, în urma unor accidente separate pe acelaşi drum din nordul Finlandei.

Primul a fost acostat de un camion, în timp ce mergea pe bicicletă şi la numai câteva ore distanţă, fratele acestuia moare în împrejurări similare, la 1, 5 kilometri mia departe, pe aceeaşi şosea.

Citeşte şi alte poveşti uluitoare despre fraţi gemeni.

Glonţul predestinat

După ce a părăsit-o pe prietena sa, Henry Ziegland este împuşcat mortal de fratele acesteia. Crezând că l-a omorât, acesta se sinucide. Dar Ziegland supravieţuieşte în mod miraculos, iar glonţul, care îi zgârie faţa, se opreşte într-un copac.

Mult mai târziu, Ziegland se decide să taie copacul pe care îl aruncă în aer cu dinamită. Explozia a propulsat glontele în capul lui Ziegland, fiind ucis pe loc de data asta.

O poveste „premeditată”

Egdar Allan Poe, celebrul scriitor de povestiri horror, scrie în secolul 19 „Povestirea lui of Arthur Gordon Pym”. Povestea pur fantastică este despre patru supravieţuitori ai unui naufragiu care se decid să îl omoare şi să îl mănânce pe unul dintre membri, Richard Parker. Ani mai târziu, în 1884, iola Mignonette naufragiază cu patru supravieţuitori la bord. Trei dintre membri echipajului convin să îl omoare pe asistentul-camerist, pe nume Richard Parker.

Călugărul salvator

În Austria secolului 19, Joseph Aigner, un tânăr pictor încearcă cu disperare să se sinucidă.

Prima tentativă la 18 ani este întreruptă de un călugar care îl convinge să se răzgândească. Patru ani mai târziu, acelaşi călugăr îl opreşte pe Joseph să îşi ia zilele, iar peste opt ani pictorul este condamnat din cauza orientărilor sale politice. Este salvat din nou de călugăr. La 68 de ani, Joseph Aigner reuşeşte să îşi ducă planul la bun sfârşit, ceremonia de înmormântare fiind condusă de… acelaşi călugăr.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro