Cine a fost David Rockefeller, cel mai bătrân miliardar, decedat la 101 ani

De Roxana Neacșu, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 11:56

Fostul bancher David Rockefeller, cel mai vârstnic miliardar din lume, potrivit Forbes Magazine, și nepot al celebrului magnat John D. Rockefeller, a murit ieri, la vârsta de 101 ani, relatează Reuters.

Miliardarul american a avut 5 frați și a fost ultimul dintr-o generație de familii faimoase pentru actele filantropice, acesta donând 2 miliarde $ din avere, de-a lungul vieții. Cel care a fondat trainica afacere de familie a fost bunicul său, John D. Rockefeller, înființând compania de petrol Standard Oil.

David-Rockefeller-cel-mai-bătrân-miliardar-decedat-la-101-ani

Locul nașterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia deținea cea mai mare reședință privată din New York, a devenit mai târziu Muzeul de Artă Modernă (MoMA), înființat de mama sa, Abby, în 1929.

David-Rockefeller-cel-mai-bătrân-miliardar-decedat-la-101-ani-muzeu-arta-moderna-MoMA

David Rockefeller a absolvit Harvard University în 1936, iar în 1940 a obținut doctoratul în economie la Universitatea Chicago. În 1942 s-a înrolat în armata SUA, desfășurând misiuni în Africa de Nord și Franța, fiind decorat cu Legiunea de Onoare a Franței.Tot în 1940, David s-a căsătorit cu Margaret McGrath cu care a avut șase copii.

David-Rockefeller-cel-mai-bătrân-miliardar-decedat-la-101-ani-muzeu-arta-moderna-MoMA

Rockefeller s-a întalnit cu peste 200 de lideri din peste 100 de țări și a fost deseori tratat ca un șef de stat. În 1998, bancherul a primit Medalia Prezidențială a Libertății, cea mai înaltă distincție civilă din SUA, pentru activitățile filantropice.

Averea sa, estimată în martie 2017 de revista Forbes, ajunsese la 3,3 miliarde de dolari.

Foto: Northfoto

Citește și: Oameni bogați: au renunțat la școală, dar au ajuns miliardari

Citește și: Ce obiceiuri comune au cei mai bogați oameni din lume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!