CES 2017: 5 gadgeturi care ușurează viața

De Laura Davidescu, pe
CES (Consummer Technology Association), cel mai mare târg de tehnologie adresată consumatorilor, desfășurat la Las Vegas la începutul fiecărui an, ne anunță noi aparate electronice și electrocasnice care ne ușurează viața: inelul de fitness, alcooltestul-brățară sau roboțelul de companie.

Am urmărit cu atenție postările jurnaliștilor specializați în IT&gadgets, prezenți la expozițiile din cadrul CES 2017, iar printre gadgeturile expuse sunt câteva le-au atras atenția mai multora. Iată cinci dintre aceste gadgeturi care ușurează viața de zi cu zi și pe care sperăm să le vedem comercializate și în România cât de curând.

Pompa de sân Willow

pompa-alaptare-willowFără tuburi la vedere, fără cabluri, fără biberoane atârnate. Willow este unica pompă de sân care se potrivește direct în sutien, se mișcă natural, odată cu tine și poate fi plimbată oriunde te poartă pașii. Are câteva accesorii simplu de montat și de curățat și e controlată cu ajutorul unei aplicații, care monitorizează volumul de lapte colectat și timpul de utilizare. Produsul va apărea pe piață în primăvara acestui an și va costa 429 de dolari. Informații detaliate pe site-ul producătorului (https://www.willowpump.com/).

 Inelul de fitness Motiv

inel fitnessDeja banala brățară de fitness a fost micșorată până la dimensiunile unui inel cu carcasă din titaniu. Aceasta poate monitoriza antrenamentele, orele de somn, poate număra pașii, distanțele parcurse și caloriile consumate. Are și un senzor optic care măsoară pulsul, iar bateria rezistă între 3 și 5 zile. Inelul, care se vinde în șapte mărimi și două variante de culoare, este și rezistent la apă, putând fi purtat permanent, ca o bijuterie obișnuită. Se fac deja precomenzi pentru vânzarea lui, la prețul de 199 de dolari, pe site-ul http://mymotiv.com/.

 Robotul companion Kuri

robotul KuriAdorabilul roboțel reacționează la vocea umană prin sunet, lumini sau mișcări, amintindu-ne cumva de simpaticul R2D2 din Războiul Stelelor. Kuri are ochi umanoizi  și personalitate veselă, poate clipi și zâmbi, ceea ce îl va face îndrăgit de toți membrii familiei. El va învăța rapid planul casei și programul zilnic, putând fi de folos ca deșteptător, ca bonă pentru copii, cărora le poate citi o poveste, sau ca asistent personal pentru tot felul de mici sarcini. Îl poți precomanda pe site-ul heykuri.com, la prețul de 699 de dolari.

 Senzorul de alcoolemie Proof

senzor alcoolemie ProofProof este un tovarăș de pahar de nădejde, monitorizându-ți concentrația de alcool din sânge prin intermediul senzorilor ce detectează concentrația substanțelor chimice din perspirația de pe piele, transpunând informația într-o aplicație de smartphone. Ce-i drept, alcoolmetre de buzunar  care analizau aerul expirat s-au mai văzut, doar că niciunul nu-ți spunea cât poți să mai bei înainte de a deveni potențial infractor…! Prenotări și detalii pe proofwearable.com

 Detectorul de poluare Flow

detector poluare FlowFlow este un mic dispozitiv portabil care monitorizează calitatea aerului din jurul tău. Funcționează atât în interior, cât și în exterior și își poate dovedi utilitatea dacă locuiești  într-o zonă poluată sau când mergi cu bicicleta pe marile bulevarde ale unei metropole. Pe lângă concentrațiile de CO2, oxizi de azot, ozon și compuși volatili organici, el măsoară temperatura aerului și ujmiditatea. Îl poți agăța precum un breloc, de geantă sau de rucsac. Se conectează la smartphone prin bluetooth. Detalii pe plumelabs.com.

Surse foto: site-urile producătorilor gadgeturilor

Te-ar putea interesa și

Care sunt gadgeturile momentului?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!