Cercetătorii au aflat secretul fericirii

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 14:16
Nu ai nevoie de bani sau de funcții importante pentru a fi fericită. Vezi cât de simplu este să ajungi la această stare.

Cercetătorii au găsit cheia fericirii și este mai la îndemână decât crezi. Mai multe studii publicate în jurnalul de Psihologie Socială și Știința Personalității au arătat că oamenii ar trebui să își doreasca mai mult timp liber decât bani, potrivit yahoohealth.com. Oamenii de știință au interogat aproximativ 4.600 de oameni din SUA și Canada, în cadrul a șase studii diferite. Fiecare participant a fost rugat să răspundă la câteva întrebări, pentru a observa ce apreciază cel mai mult. La final, cercetătorii au constatat că oamenii preferă să aibă mai mult timp liber decât mai mulți bani. În plus, cu cât era mai bătrână persoana, cu atât mai mult preț punea pe timp.

În urma acestor concluzii, cercetătorii îi sfătuiesc pe oameni să dea câțiva bani în plus, dacă asta îi ajută să câștige timp și pentru ei. Astfel, poți face cumpărăturile doar online sau poți angaja o femeie care să îți facă curățenie în fiecare săptămână. Vei reuși să ai mai mult timp liber pe care să îl petreci alături de familie și prieteni.

Citește și: Cum să fii mai fericită – 5 obiceiuri care îți pot schimba viața

Alte metode care te ajută să fii fericită

Timpul este cheia fericirii tale, dar sportul este la fel de important. Și pentru că nu vrem să renunți la perioada ta de relaxare pentru a face exerciții, îți spunem că nu ai nevoie de mai mult de 7 minute. Cercetătorii au constatat că nu ai nevoie de mai mult pentru a te simți fericită și a scăpa de depresie. Și nu trebuie să fii tristă, ca să te apuci de sport, pentru că 7 minute de mișcare în fiecare zi te vor ajuta să previi apariția depresiei. Mai jos vezi ce exerciții poți face ca să te binedispui.

Somnul nu este important doar pentru sănătate, ci și pentru starea ta de bine. Un studiu citat de inc.com a arătat că oamenii care dorm cel puțin opt ore pe noapte fac față mai bine emoțiilor negative. La fel de important pentru starea ta psihică este să menții legătura cu prietenii și cu familia. Cercetările au arătat că oamenii care au prieteni și se văd frecvent cu rudele lor sunt mai fericiți.

Este important, de asemenea, să petreci timp în aer liber. 20 de minute în natură sunt de ajuns ca să îți îmbunătățești starea de spirit și memoria. Iar dacă vrei să fii cu adevărat fericită, călătorește. Nu trebuie să o faci în fiecare weekend, pentru că efecte benefice are și simpla organizare a unei excursii. Ia-ți biletele de avion, iar când ai o stare neplăcută, gândește-te la momentul în care vei ajunge la destinație și te vei simți mai bine!

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!