8 filme care au şocat lumea

De Nicoleta Galeteanu pe

Scenariştii de la Hollywood nu duc lipsă de imaginaţie când vor să îşi şocheze de-a dreptul cinefilii. Ceea ce este mai tulburător, dar în aceeaşi măsură profesionist…
 …este că poveştile lor tulburătoare nu conţin nicio picătură de sânge ca să te înfioare şi să îţi răscolească stomacul.

Iată 8 filme care reuşesc această performanţă, care nu sunt doar cele mai şocante – nu de groază -, ci şi cele mai bune din categoria lor. Aşadar, dacă te încumeţi să le urmăreşti, îţi dorim vizionare plăcută!

1. Portocala mecanică/ A Clockwork Orange

Filmul lui Stanley Kubrick este, cu siguranţă, unul dintre cele mai teribile filme de gen, considerată de unii o capodoperă.

O poveste realistă concentrată într-un film dur şi bine închegat, Portocala mecanică vorbeşte despre un tânăr delicvent şi banda sa de infractori îmbrăcaţi în alb şi purtând pălării melon.

Una dintre cele mai agresive scene are loc în momentul în care banda jefuieşte o reşedinţă luxoasă, îl schilodesc pe soţ,  o violează pe soţia acestuia, iar tânărul Alex cântă „Singin’ in the rain”.

2. Persona

Realizat în ’66 de regizorul suedez Ingmar Bergman – un geniu al genului -, „Persona” este o dramă traumatizantă care te răvăşeşte.

Actriţa Elisabeth Vogler îşi pierde vocea în timpul unei reprezentaţii. Este perfect sănătoasă, dar refuză să vorbească de trei luni, aşa că doctoriţa de la sanatoriu o însărcinează pe infirmiera Alma să o scoată din depresie în care s-a cufundat.

3. 25th Hour

Edward Norton face multe roluri bune în cariera sa, dar în distribuţia lui Spike Lee, actorul reuşeşte o performanţă fenomenală.

Aflat în libertate pentru ultimele 24 de ore, înainte de a merge la puşcărie, Monty Brogan încearcă să reia legătura cu tatăl său şi prietenii din scoală, Jacob (Philip Seymour Hoffman) şi Slaughtery (Barry Pepper), înainte de a-şi înfrunta destinul implacabil.
 

Vezi pe pagina următoare şi alte filme bune ale genului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO