Cât costă excursiile pentru minivacanța de 1 mai

De Claudia Grigore, pe Ultimul update Marți, 04 august 2020, 15:07
Dacă nu ți-ai rezervat nimic cu ocazia zilei muncii, află cât costă excursiile pentru minivacanța de 1 mai.

Deoarece 1 mai, zi liberă va pica într-o zi de luni poți să-ți organizezi o excursie în acest weekend prelungit 29 aprilie – 1 mai.

Destinațiile alese cel mai des de români rămân stațiunile de pe litoralul românesc și cele de pe litoralul bulgăresc. Mamaia rămâne stațiunea preferată a românilor, datorită posibilităților variate de distracție. Cea mai solicitată destinație din străinătate rămâne Bulgaria, urmată de Ungaria, Grecia, Spania și Turcia.

Cât costă excursiile pentru minivacanța de 1 mai

Agențiile de turism s-au întrecut în oferte pentru minivacanța de 1 mai.

Cele mai ieftine excursii de 1 mai le găsim în țară, în stațiunile Călimănești Căciulata sau Băile Felix. Prețurile pornesc, pentru 3 nopți de la 220 lei de persoană. Pachetele includ cazarea cu mic dejun.

Mamaia, perla litoralului românesc își întâmpină oaspeții cu pachete de excursii de 3 nopți ce încep de la 300 de lei/ persoană în regim demipensiune.

Pentru cei ce preferă litoralul bulgăresc, un pachet de 4 nopți la un hotel de 4 stele poate costa de la 60 de euro/persoană.

Turci își așteaptă turiștii de 1 mai cu prețuri ce încep de la 400 de euro (pachet cazare în hotel de 4 stele în regim all-inclusive).

Pachete de excursii ieftine se găsesc și în Grecia, una dintre destinațiile preferate de români pentru plajele și vremea frumoasă. În peninsula Halkidiki și insula Thasos prețurile pornesc de la 35 de euro/persoană. Cei indragostiti de tramurile elene trebuie sa stie totul despre aceste insule grecesti mai putin cunoscute!

Vremea de 1 mai

În ultimele zile din aprilie vremea se va dovedi instabilă, cu scăderi ale temperaturii și precipitații pe arii extinse conform prognozei ANM pentru perioada 24 aprilie – 7 mai 2017.

Ce sărbătorim de 1 mai

La 1 mai 1886, sute de mii de muncitori din SUA au demonstrat cerând reducerea timpului de lucru la 8 ore. 35.000 de muncitori și-au câștigat dreptul de a munci 8 ore pe zi fără reducerea salariului.

Trei zile mai târziu au avut loc câteva protese violente în Chicago ce s-au soldat cu cu moartea a 7 polițiști și împușcarea mortală a aproape 200 de muncitori.

Alte zile libere în 2017 în care vă puteți programa concediul

1 iunie (joi) – Ziua Copilului

4 iunie (duminică) și 5 iunie (luni) – Rusalii

15 august (marţi) — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei

1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României

25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți)  – Crăciunul

Sursa foto Northfoto

Citește și Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai 2017

Citește și Cum să te îmbraci de 1 mai, în funcție de locul în care mergi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!