Cât costă un brad de Crăciun

De Nicoleta Galeteanu pe

Din experienţa anilor trecuţi, tradiţia bradului de Crăciun pare să fie tot mai costisitor de păstrat. Naturali sau ecologici, în ghiveci sau direct împodobiţi, preţul pomului de Crăciun ajunge…
…şi până la 2500 de lei. Totuşi, pe piaţă se găsesc oferte pentru toate buzunarele, precum şi varianta să închiriezi unul.

Brazi româneşti vs. brazi de import

Deşi anul acesta Romsilva a anunţat că brazii româneşti vor fi mai ieftini cu 20% decât anul trecut, şi de aproape zece ori mai ieftini decat cei importaţi, preţurile în pieţe nu diferă prea mult, fie că sunt aduşi din Danemarca fie că sunt autohtoni.

Astfel, dacă nu poţi ajunge la Ocolul Silvic, unde bradul costă între 10 şi 25 de lei, în piaţă preţurile pornesc de la 100 de lei şi ajung până la 500 de lei, în funcţie de aspect, în timp ce preţurile la brazii importaţi preţurile încep de la 70 de lei, cum sunt cei din Danemarca.

În schimb, brazii din Austria sunt mai scumpi. Un pom înalt şi bogat de Crăciun te costă începând de la 120 până la 400 de lei. Mai accesibili sunt cei importaţi din Ungaria, pentru care plăteşti 70, 100 sau 130 de lei, iar dacă preferi în ghiveci, preţul urcă la 200 de lei.

Dacă preferi totuşi un pin sau molid românesc, în hipermarketuri preţurile sunt mai mici, unde un brad în ghiveci costă între 50 şi 100 de lei.

Află cât costă un brad direct împodobit pe internet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2