Casa ta: 10 idei ca să o redecorezi zilnic

De Unica.ro, pe

De ce să nu-ţi redecorezi casa cât mai des? Nu trebuie să muţi mobila zilnic, ci doar mici obiecte. Noi îţi dăm câteva idei.
1. Schimbă locul obiectelor de pe masa mare pe măsuţa de cafea, pe servantă, pe un raft.
2. Cumpără-ţi câteva lumânări parfumate în culorile preferate, cu forme diferite şi schimbă-le în funcţie de dispoziţia ta din ziua respectivă sau de atmosfera pe care vrei să o creezi.
3. Schimbă locul tablourilor şi al fotografiilor de familie. Ai grijă! Acest lucru este posibil doar atunci când cele ce stau atârnate pe pereţi au dimensiuni relativ egale şi nu au lăsat urme pe zugrăveală.
4. Dacă te grăbeşti, rearanjează doar un colţişor: cel cu plante de la fereastră, de exemplu.
5. Ghivecele sau glastrele cu flori pot fi şi ele mutate dintr-un loc într-altul în aceeaşi cameră sau în camere diferite. Ai grijă să respecţi nevoile de lumină, căldură sau sensibilitatea la curenţii de aer ale plantelor.
6. Cumpără-ţi sau confecţionează singură cât mai multe perniţe decorative, în culori variate. Cu ele schimbi foarte uşor culoarea dominantă în oricare din încăperile casei tale.
7. Foloseşte în fiecare zi altă mireasmă ca să aromezi aerul din încăperi. Lămpile de aromaterapie, punguţele cu plante uscate, lumânările parfumate alungă şi ele monotonia decorului.
8. Cumpără un bucheţel de flori proaspete în fiecare săptămână. De fiecare dată, altă culoare, altă floare. Nu trebuie să iei plante scumpe, exotice, dimpotrivă, simplitatea este, după cum ştii, cea mai elegantă.
9. Colecţionezi diverse obiecte – ceşti, farfurii, vaze, suveniruri din vacanţă? Nu le ţine veşnic în acelaşi loc, ci imaginează-ţi noi şi noi aranjamente în care le poţi pune în valoare.
10. Ar fi bine ca în dulapul tău să existe câteva feţe de masă, cu modele şi culori variate, pentru diferite ocazii. Dacă ai posibilitatea, încearcă să ai măcar două rânduri de draperii, huse şi perdele.
Vezi mai multe idei pe blogul de design interior!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!