Cele mai neinspirate cărţi ale celebrităţilor

De Nicoleta Galeteanu pe

După succese răsunătoare în muzică, cinematografie sau politică, vedetele şi-au încercat norocul şi în literatură, un hobby ce a devenit repede o modă.

Deşi multe celebrităţi au cochetat cu scrisul, nu toate au avut parte de aceleaşi aprecieri. Dacă unele vedete au câştigat şi admiraţia criticilor, altele au pierdut-o şi pe cea a fanilor, înregistrând un eşec aproape epic.   
Iată care sunt memoriile celebrităţilor pe care nu merită să dai banii, potrivit criticilor literari. 

1. „Confesiunile unei moştenitoare” – Paris Hilton

Moştenitoarea imperiului Hilton, actriţă şi căntăreaţă, Paris Hilton este desigur şi scriitoare, cu deja două cărţi pe rafturile librăriilor: „Confesiunile unei moştenitoare” şi „Jurnalele Tinkerbell Hilton”. 
Prima sa carte autobiografică, apărută în 2004, este şi o carte motivaţională, de tip how-to, un îndrumar preţios pentru noua generaţie de moştenitoare, care vor să îi calce pe urme frumoasei vedete. 
Iată unele dintre sfaturile propuse de Paris: „Trebuie să fii născut în familia potrivită, aşa că alege-ţi atent cromozomii; mănâncă numai mâncare tip fast-food, pentru că a fi moştenitoare înseamnă să fii la extreme; nu purta o rochie care se găseşte în toate magazinele; poartă un nume frumos”.

2. „Prin furtună” – Britney Spears

După o ascensiune fenomenală în anii 2000, dar şi scandaluri şi căsnicii ratate, Britney a considerat că viaţa ei nu a fost mediatizată suficient, aşa că s-a apucat să scrie.
După prima carte despre copilăria sa nefericită, „Heart to Heart”, când relaţia cu mama sa era una cumpătată, apare şi „Through the Storm”, care scoate la „spălat” toate „hainele murdare” ale familei. Secretele intime despre viaţa sexuală a artistei sau consumul de droguri şi alcool de la vârsta de 14 – 16 ani vor schimba definitiv imaginea familiei „demnă de invidiat” din Louisiana.

3. „Adevărul despre diamante” – Nicole Richie

Fiica adoptivă a lui Lionel Richie, Nicole Richie a fost mereu în atenţia tabloidelor americane, care nu au scăpat din vedere niciun eveniment din viaţa ei. Adopţia sa, divorţul părinţilor, problemele cu drogurile, arestarea, dezintoxocare sau show-ul televizat sunt toate povestite în cartea sa, despre care Nicole Richie a declarat că nu este decât pură ficţiune. 
Deşi a dezminţit că este o cartea autobiografică, cititorii săi au remarcat o asemănare formidabilă între ea şi personajul principal din carte. Probabil că Simone să fi fost motivul muşamalizării, personajul lui Paris Hilton în carte.

4. „Junior” – Macaulay Culkin

Cel mai îndrăgit personaj din căpilăria micilor cinefili, care îşi petrecea mereu Crăciunul singur acasă, Macaulay Culkin şi-a demonstrat şi el talentul literar.
Semi-autobiografică şi jumătate ficţiune, „Junior” este un copil cu o carieră fulminantă în showbiz, care se retrage însă în plin apogeu al succesului, din cauza problemelor ce survin în familie – divorţul şi disputarea averii şi desigur drogurile. 
Deşi cartea sa înclină spre ficţiune, Culkin nu îşi bate capul cu intrigi literare şi nici prea multă imaginaţie, pentru că însuşi viaţa autorului este o sursă suficientă de inspiraţie. Şi el a dezminţit că ar fi Junior, poate pentru că personajul îşi botezase penisul „Floyd”. 

5. „Hooking up with Tila Tequila”

Cunoscuta vedetă Playboy Tila Tequila, cunoscută şi pentru show-ul difuzat pe MTV, s-a decis să răspundă scrisorilor primite de la fani într-o carte, despre secretele privind orientarea ei sexuală.
„Am ales să dau toate aceste răspunsuri într-o carte, în loc să pierd ore în şir pentru a răspunde fiecăruia în parte”, îşi motivase ea noul hobby.
Nu doar că îşi divulgă toate picanteriile, dar vedeta Playboy oferă cititorilor şi câteva sfaturi despre cum să devină staruri la Hollywood, care nu sunt greu de intuit, lecţii despre sex şi romantism, precum şi strategii de marketing – „cum să te vinzi pe pe internet”.  

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro