Care este semnificația cuvântului „Google”

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Miercuri, 23 februarie 2022, 16:06
Îl folosești zilnic, dar te-ai întrebat vreodată ce înseamnă? Numele de „Google”, cel mai mare motor de căutare din lume, nu a fost ales întâmplător.

Citește și – Mesajul ascuns din logo-ul Google

Istoria începe în anul 1938, când matematicianul american Edward Kasner a creat numărul 10 la puterea 100 pentru a ilustra diferența dintre un număr inimaginabil de mare și infinit. Neștiind cum să îl denumească, i-a cerut nepotului său de nouă ani, Milton Sirotta, sa îi spună un nume la întâmplare.

Întrucât Milton urmărea benzile desenate „Barney Google”, copilul a spus „Google”, nume adoptat pe loc de matematician, care a denumit numărul respectiv „googol”.

50 de ani mai târziu, în 1998, Larry Page și Sergey Brin au fondat, într-un cămin studențesc, cel mai folosit motor de căutare. Deoarece scopul lor era organizarea unor cantităţi uriaşe de informaţii pe Internet pusă la dispoziţia utilizatorilor din întreaga lume, era nevoie de un nume potrivit care să oglindească această proprietate.

Astfel, Larry Page și Sergey Brin au găsit acest nume folosindu-se de termenul „Googol” din matematică, pentru a sugera multitudinea de informații pe care utilizatorii acestui motor le au la dispoziție atunci când îl folosesc, însă au considerat că „Google” este un nume mai sonor.

Citește și – Zece trucuri pentru o căutare mai eficientă a informațiilor pe Google, despre care nu știu 96% dintre utilizatori

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!