Când să schimbi electrocasnicele

De Unica.ro, pe

Bunică-mea avea un frigider Fram, care arăta cam așa, de prin 1970 toamna și care a rezistat cu stoicism mai bine de 25 de ani. Nu aveam voie să-l deschid decât o dată pe zi, pentru a-mi lua porția de o pătrățică bucatica de ciocolată. Trebuia dezghețat o dată pe săptămână și suferise vreo 457 de reparații. Până la urmă l-a înlocuit cu un frigider modern, deși nu sunt convins că se stricase definitiv. Întrebarea pe care toți ne-o punem foarte des este când ar trebui să schimbăm cu adevărat electrocasnicele? Când se strică de tot? Răspunsurile le găsești mai jos.

Aplică regula 50/50

În primul rând, trebuie să știi că electrocasnicele, fie că sunt frigidere, aragaze sau mașini de spălat au o durată de viață cuprinsă între 10 și 20 ani.  Așa că este bine să le cunoști cât mai exact vârsta. Uneori se poate întâmpla să se strice mai repede, iar atunci este bine să aplici regula 50/50. Dacă, de exemplu, cuptorul tău este mai vechi de 7-8 ani, ia în calcul că te-ar putea costa mai puțin să îl schimbi cu un cuptor incorporabil, mai modern și mai bun, decât să-l repari pe cel vechi și să te trezești că după o lună ți se strică din nou.

Alege noile electrocasnice în funcție de necesități

Există momente în viață când pur și simplu trebuie să schimbi electrocasnicele, fără ca acestea să se fi stricat. Spre exemplu, atunci când ți se mărește familia, când ai un copil sau mai mulți, vei avea nevoie cu siguranță de un frigider mai mare, de o mașină de spălat mai bună și va trebui să iei în considerare să îți cumperi în sfârșit și o mașină de spălat vase. De asemenea, dacă obișnuiești să organizezi petreceri în familie, să ai frecvent musafiri pentru care trebuie să gătești, ai putea lua în calcul să-ți cumperi și al doilea cuptor.

Schimbă-le pentru a da un aer nou locuinței

În zilele noastre, electrocasnicele nu mai au doar rolurile de a găti, de a spăla sau de a ține rece, ci au devenit și elemente de design. Regulile sunt destul de simple. Te muți în casă nouă? Investește și în electrocasnice noi! Vrei ca bucătăria ta să devină una modernă? Schimbă totul în ea! Nu da doar o lavabilă. Nu vei reuși să păcălești pe nimeni.

Într-adevăr, investiția va fi destul de costisitoare, dar gândește-te că nu o vei face în fiecare an. Doar ți-am spus încă de la începutul articolului că electrocasnicele pot rezista până la 20 de ani. Sper ca sfaturile să-ți fie de folos.

(P) Material realizat în colaborare cu Arctic.

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!