Bodrum, tărâmul din poveştile cu iz oriental

Staţiunea turcească Bodrum este una din atracţiile de top de pe coasta Mării Egee şi primeşte mii de vizitatori în fiecare an, care se întorc acasă cu amintiri senzaţionale ale unei vacante palpitante.
Odată ajuns aici, te vor surprinde peisajele uimitoare şi te vei găsi în situaţia de a nu şti în ce direcţie să mergi mai întâi şi ce zone să explorezi. Sunt atât de multe de făcut în Bodrum şi atâtea de vizitat, încât această vacanţă va fi una plină de aventuri şi distracţie.

Cele mai frumoase atracţii turistice

Castelul Sf. Petru este fără doar şi poate atracţia principală a staţiunii, de unde ai parte de o privelişte incredibilă asupra întregului Golf Bodrum. Cu o vechime de peste 600 de ani, cetatea este încă foarte bine conservată.

În plus, chiar lângă castel poţi vizita muzeul de Arheologie Subacvatică, care îi încântă pe copii şi pe adulţi deopotrivă. Aici vei putea admira epave de peste 3000 de ani, recuperate din apele mării.
Porneşte în cercetarea împrejurimilor şi vei descoperi zone deosebit de frumoase. Staţiunea Yalikavak este cunoscută pentru morile sale de vânt, în timp ce micul sat pescăresc Gumusluk, unde poţi încerca din preparatele tradiţionale.

Relaxare la malul mării, pe plaja

Una dintre cele mai populare staţiuni din Bodrum este Turgutreis, cunoscută mai ales printre pasionaţii de fotografie care stiu că de aici pot imortaliza cel mai frumos apus de soare. Aici găseşti şi câteva taverne şi restaurante unde poţi bea ceva rece sau poţi savura din faimoasele dulciuri turceşti.

Sejur Bodrum Turcia

Hotel Scanway Bay View 4*- de la 185 euro/persoana, transport individual, 7 nopti de cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/2263325

Geanina Ichim

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!