Vezi ce beneficii are uleiul de cânepă!

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Miercuri, 15 ianuarie 2020, 14:51

Colesterol mărit, ovare polichistice, lupus, tulburări de memorie… sunt numai câteva afecțiuni care pot fi tratate cu ajutorul uleiului de cânepă. În plus, acesta este considerat un adevărat „vaccin alimentar”.
Medicul specialist în imunologie, homeopatie și alergologie Rareș Simu costată avantajele acestui produs: „Spre deosebire de uleiurile de pește, cu care are în comun conținutul în acizi grași Omega 3, 6 și 9, are avantajul că este mai bine tolerat de ficat, fiind vegetal. Totodată, comparativ cu alte uleiuri vegetale, cel de cânepă prezintă cel mai bun echilibru între proporția dintre Omega 6 și Omega 3”.

Cum poate fi administrat

Este important ca uleiul de canepa pentru consum să fie obținut prin presarea semințelor la rece. Se păstrează într-o sticlă de culoare închisă, în loc răcoros sau, după deschidere, chiar la frigider. Are un gust bun și se poate consuma ca atare, în salate sau adăugat crud în mâncare.
Dacă ești sănătoasă și vrei doar să previi îmbolnăvirile, dr. Simu îți recomandă doza minimă de o linguriță pe zi. Pentru afecțiuni grave, cantitatea trebuie să crească. Astfel, pentru că uleiul ca atare nu este bine tolerat de organism în cantitate mare, medicul îi sfătuiește pe pacienți să ia capsule cu acest conținut, de concentraţie variabilă, în funcție de problemele fiecăruia. Astfel, se ajunge la 1,5-2 g pe zi (trei-patru capsule).

INDICAȚII:

► colesterol crescut;
► hipertensiune arterială, ateroscleroză;
► dereglări endocrine (afecțiuni ale tiroidei etc.);
► afecțiuni ale ovarelor, tulburări premenstruale, menopauză;
► sistem imunitar slăbit;
► boli autoimune (lupus, artrită reumatoidă etc.);
► artroze;
► stimulent al sistemului nervos, pierderi de memorie, greutate la învățare, întârziere mintală, perturbări de limbaj, ADHD;
► reflux esofagian, afecțiuni ale colonului;
► diverse probleme ale pielii (psoriazis, dermatită seboreică, acnee – chiar în formele cele mai grave).

EXCELENT PENTRU SĂNĂTATE

Uleiul de cânepă este un excelent reglator al sistemului imunitar. Este util și în cazurile în care aceasta este scăzută, iar persoana se îmbolnăvește ușor, dar și atunci când pacientul are boli autoimune, în care celulele cu rol de apărare luptă împotriva propriului corp. Uleiul de cânepă ajută sistemul osteoarticular și endocrin. Hrănește celulele creierului, ceea ce asigură o memorie mai bună, procese de învățare ușurate și inteligență crescută. De aceea, este ideal pentru studenții care sunt în sesiune.
În plus, conține și aminoacizi, care intră în compoziția proteinelor, având un rol foarte important în organism. Uleiul de cânepă este contraindicat doar în cazul diskineziilor biliare, dar și atunci se poate lua sub formă de capsule, dar nu trebuie consumat ca atare. Poate fi administrat copiilor chiar de când se începe diversificarea.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!