Autoarea Cheryl Strayed vine la conferința The Power of Storytelling 2016

De Adina Rosetti, pe
Pornită în 2011 de la ideea că poveștile bine spuse pot schimba vieți și comunități, pot inspira și ne pot apropia de unii de ceilalți,

conferința The Power of Storytelling a ajuns anul acesta la cea de-a șasea ediție și se va desfășura pe 14 – 15 octombrie la București.

Tema este Dare to Wander, așadar această ediție este despre explorări și călătorii – unele interioare, alteori în lumea exterioară – în care depășești provocări, reale sau imaginare şi din care ieși transformat. O listă impresionantă de producători de conținut și comunicatori creativi din întreaga lume – autori și jurnaliști, artiști vizuali, muzicieni, documentariști sau specialiști în marketing – vin la București să ne învețe cum să explorăm necunoscutul și cum să fim mai curajoși, ca povestitori și ca oameni.

Cheryl Strayed

Printre speakeri se numără Cheryl Strayed, autoarea cărții „Wild” („În Sălbăticie”), a cărei ecranizare a fost nominalizată la Oscar. La 26 de ani, Cheryl se afla într-un moment de cotitură existențială, așa că a pornit într-o călătorie inițiatică de 1.770 de kilometri pe jos prin pustiul californian, ca să se înțeleagă pe sine și să-și refacă viața. Cu un scenariu adaptat de scriitorul Nick Hornby și cu regia în grija lui Jean-Marc Vallée, filmul „Wild” o are ca protagonistă pe Reese Witherspoon (pentru rolul lui Cheryl, ea a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal). Filmul a avut un succes impresionant în SUA, însă doar câteva proiecții în sălile din România. Pentru că Cheryl Strayed vine în octombrie în România, la The Power of Storytelling, veți avea ocazia să urmăriți filmul, în cadrul proiecțiilor speciale ce vor avea loc pe 3 și 4 octombrie, la Cinema Elvira Popescu, și pe 13 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului (Studio Horia Bernea). Biletele se găsesc pe eventbook.ro

Tot la începutul lunii lunii octombrie, se va lansa și traducerea următoarei cărți a lui Cheryl, „Brave Enough”, în pregătire la editura Publica.

Pe lista speakerilor de la The Power of Storytelling se mai găsesc Caroline Paul și ilustratoarea Wendy MacNaughton (recent co-autoare a bestseller-ului New York Times „Gutsy Girl”), Cătălin Tolontan (unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi și de investigație români) și Jacqui Banaszynski (reporter, editor și profesor cu experiență de 30 de ani, câștigătoarea unui premiu Pulitzer).

Foto: (c) Joni Kabana

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!