Agenda de evenimente a lunii iunie

De Adina Rosetti, pe
Festivaluri, evenimente, petreceri și concerte... A fost greu să alegem, dar am pregătit pentru tine cele mai interesante și pline de adrenalină locuri care te așteaptă în luna iunie!

Festivalul Internațional de Film Transilvania  (TIFF)
UNDE: CLUJ-NAPOCA
CÂND: 2-11 iunie
Rebelul filmului francez, simbol al cinematografiei europene și unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, legendarul Alain Delon vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde va primi Premiul pentru întreaga carieră. Competiția TIFF 2017 este o veritabilă zonă de conflict: povești pe muchie de cuțit, inspirate de evenimente reale sau experiențe personale, situații provocatoare și abordări temerare, fabule morale nuanțate sau extreme, semnate de regizori care își asumă riscuri și despre care, cu siguranță, se va mai auzi. Trebuie să mergi măcar o dată în viață la TIFF și pentru atmosfera prietenoasă a orașului, pentru petrecerile explozive, concertele, proiecțiile speciale și evenimentele conexe.

Street Delivery
UNDE: București și alte orașe
CÂND: luna iunie
Putem transforma o stradă într-o grădină de idei? Putem deschide noi spații publice în orașele noastre? Putem să cerem mai mult verde? Proiectul Street Delivery organizat de cei de la Cărturești demonstrează, de la an la an, că da, se poate! Timp de trei zile, strada Arthur Verona se închide pentru mașini și se deschide pentru pietoni și pentru toți cei care vor să bucure de oraș. Spre deosebire de edițiile anterioare, Street Delivery 2017 se desfășoară succesiv în cele șase orașe participante, creând astfel un traseu pentru cei interesați să descopere formele pe care ideile pentru un oraș mai bun le iau în spații diferite: București: 9-11 iunie | Timișoara: 16-18 iunie | Iași: 16-18 iunie | Cluj-Napoca: 17-18 iunie | Baia-Mare: 23-25 iunie | Bacău: 23-25 iunie.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS)
UNDE : Sibiu
CÂND : 9-18 iunie
Cea de-a XXIV-a ediție a FITS se desfășoară în acest an sub genericul IUBIRE. Teatru, dans, circ contemporan, muzică, proiecții de film, expoziții, lansări de carte, conferințe speciale, spectacole-lectură, ateliere și spectacole studențești din toată lumea sunt prezentate atât în sălile de spectacole, clasice și neconvenționale, cât și pe străzile și în piețele principale ale Sibiului. Un festival al artelor spectacolului, cu un program complex, care cuprinde peste 500 de spectacole și evenimente, prezentate în decursul celor 10 zile de excelență în artele spectacolului.

 

Agenda de evenimente a lunii iunie

Imagine din spectacolui „Masinaria nebuna a circului”

SoNoRo Conac
CÂND : 6-18 iunie
Seria de concerte SoNoRo Conac oferă cel mai bun motiv a descoperi clădiri de patrimoniu, conace, palate, biserici, la care nu avem acces direct și pe care inițiativa Conac își propune să le readucă în atenția publicului (Conacul Marghiloman, Castelul Kalnoky, Castelul Sturdza, Cetatea din Oradea). Programul muzical va cuprinde lucrări de Franz Schubert, Ludwing van Beethoven, Ernst von Dohnanyi, Carl Maria von Weber, Edward Elgar, Johann Sebastian Bach și Zoltán Kodály, în interpretarea artiștilor Kirill Troussov (vioară) și Daniel Rowland (vioară), Răzvan Popovici (violă), Stian Carstense  (acordeon), Leo Schmidt, (violoncel) și Justus Grimm (violoncel).

Agenda de evenimente a lunii iunie
EXXPERIMENT
UNDE: Kiseleff 21 (una dintre cele mai selecte zone ale capitalei,, cu un spaţiu exterior de peste 20.000 de metri pătraţi)
CÂND: 16 Iunie
EXXPERIMENT se lansează în România cu „Tribute to Bucharest Parties” şi va aduce un tribut petrecerilor din Bucureşti care au devenit legendare în întreagă Europa în ultimii 25 de ani. Începând cu ora 16:00, timp de 8 ore, unii dintre cei mai influenţi artişti şi DJ din cele mai importante cluburi ale capitalei, vor face o călătorie prin toate decadele marcante ale Bucureştiului în materie de lifestyle şi nightlife, începând din anii 90′ până acum. Cei prezenţi la primul Exxperiment vor retrăi, trăi şi vor experimenta petrecerile şi atmosfera care au făcut din Bucureşti un punct important pe harta europeană a clubbing-ului. Organizatorii isi rezerva dreptul de a selecta participantii. Biletele sunt disponibile pe www.exxperiment.com.

Agenda de evenimente a lunii iunie

Premiera „De ce iubim femeile”
UNDE: Timișoara
CÂND: 29 iunie
Actorii Teatrului National din Timișoara și-au propus să răspundă în termeni teatrali la întrebarea: De ce iubim femeile?  Prima dramatizare pentru teatru a binecunoscutului volum de Mircea Cărtărescu își va întâlni publicul la Timișoara pe 29 iunie, la Sala Mare a Naționalului timișorean, de la ora 19:00. Scenariul și regia spectacolului sunt semnate de regizoarea Mihela Lichiardopol, iar adaptarea pentru scenă  îi aparține Geaninei Jinaru-Doboș. Din distribuție fac parte Victor Manovici, Cătălin Ursu, Călin Stanciu Jr., Robert Copoț, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon și alții.

AIRFIELD
UNDE : Aerodromul Măgura din Cisnădie (Sibiu)
CÂND : 29 iunie-2 iulie
Singurul festival de muzică din România cu scenă de hip-hop, dar care aduce artiști și din zona de techno, reggae, alternative si rock (Fine It’s Pink, langa Gorgon City, Jax Jones, L’Entourloop, Subcarpați, Gojira & Planet H, Cred  Că sunt Extraterestru, The Mono Jacks, Travka, Mouse N’Monkeyz). Festivalul promovează o experiență complet-artistică, cu acturi live, instalații vizuale și workshopuri, pe lângă muzică. Aerodromul găzduiește o zonă de camping, o arie chill pentru relaxare si isi  propune să fie cât mai eco friendly.

Agenda de evenimente a lunii iunie

 

Foto PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!