Adevărul din spatele basmului. Cine a fost, de fapt, Cenușăreasa

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 15 aprilie 2022, 12:56
Basmele se numără printre primele „lecții de viață” pe care le primește un copil, însă unele povești sunt bazate pe legende sau pe evenimente istorice mult prea brutale pentru cei mici. Este și cazul basmului „Cenușăreasa”, a cărui poveste reală este impresionantă.

Citește și – Cine este fetița care l-a inspirat pe Lewis Carroll să scrie „Alice în Țara Minunilor”

Basmul se bazează pe povestea dramatică a lui Rhodopis, o tânără din Grecia care a trăit în anii 500 î.Hr și al cărui nume însemna „cu obraji rumeni”. Pe când era doar o copilă, Rhodopis a fost capturată şi vândută în Egipt ca sclavă.

Frumusețea ei a făcut-o pe femeie să devină o marfă prețuită, iar stăpânul ei a copleșit-o cu daruri, inclusiv cu o pereche de pantofi din aur. Înfățișarea ei l-a impresionat și pe de faraonul Ahmose al XX-lea, care a insistat ca aceasta să devină una din soţiile lui. Dar fata nu își dorea deloc să facă parte din multele soții ale acestuia.

Fiindcă nu avea sânge albastru, fata era încă obligată să muncească şi după ce a devenit soţia faraonului. Obligaţiilor ei li se adăugau şi serviciile sexuale pe care i le oferea lui Ahmose.

Citește și – Cartea sau filmul? 5 romane ecranizate în 2016

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!