8 lucruri interesante despre zâmbet

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 10:52
Zâmbetul este mai mult decât o reacție involuntară pe care o ai zilnic. Află cele mai interesante lucruri despre acest gest.

1. Te simți mai bine după ce zâmbești! Studiile au arătat că atunci când o persoană zâmbește, sincer sau forțat, în creierul ei sunt eliberate endorfine, substanțe care dau senzația de fericire. Creierul reacționează la mișcarea mușchilor implicați în zâmbet și stimulează producția de endorfine.

2. Zâmbetul te face să arăți mai tânără! Atunci când ești fericită, mușchii faciali se schimbă din vârful frunții până în bărbie, iar pielea devine luminoasă. Aceste efecte te întineresc, așa că încearcă să zâmbești mai mult!

3. Zâmbetul este contagios, așa că atunci când vezi o persoană tristă, salut-o cu un astfel de gest. O vei face să se simtă mai bine!

4. Zâmbetul te face mai sănătos! Endorfinele nu te fac doar fericită, dar au și efect calmant, reducând producția de cortizol. În plus, îți stimulează sistemul imunitar și îl ajută să reacționeze mai repede.

5. Zâmbetul te face mai atrăgătoare în fața bărbaților! Studiile au arătat că bărbații le consideră pe femeile fără machiaj, dar care zâmbesc, mai frumoase decât cele machiate, care sunt mereu serioase. Lucrurile stau, însă, exact invers în cazul bărbaților care zâmbesc. Un studiu al psihologilor americani a arătat că femeile sunt mai atrase de cei care par mai duri.

6. Zâmbetul te scapă de stres! Simpla mișcare a mușchilor faciali are un efect imediat și te face să îți analizezi mai bine emoțiile.
7. Și nou-născuții zâmbesc! Cei mai mulți oameni cred că un bebeluș zâmbește după câteva săptămâni de viață, însă adevărul este că o face de când se naște, însă în somn.

8. Oamenii care zâmbesc trăiesc mai mult! Nu este un secret că starea ta emoțională este strâns legată de sănătate. Studiile au arătat că, dacă zâmbești frecvent, ai șanse să trăiești cu șapte ani mai mult.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Vezi și cele mai frumoase citate despre zambet

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!