Film: 8 drame pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Filmele triste atrag probabil mai puţini cinefili şi totuşi, dintre toate, dramele reuşesc să impresioneze cel mai puternic. Pentru că doar unele rămân cu adevărat memorabile…

 … îţi recomandăm un top al celor mai bune filme de gen apreciate de noi.

1. Zbor deasupra unui cuib de cuci

Realizat în ’75, filmul lui Milos Forman este o emoţionantă poveste, ce combină elemente comice şi dramatice în acelaşi timp, despre un om normal printre nebuni.

Îndrăgostit de o fata de 15 ani, Patrick McMurphy (Jack Nicholson) este acuzat pentru corupere de minori, dar se preface nebun şi este trimis într-un azil. Ajuns aici, McMurphy trăieşte un trist coşmar printre nebunii care, persecutaţi de asistenta – şefă, încep să se sinucidă.

2. Dansând cu lupii

Cu şapte premii Oscar, Kevin Costner produce în ’90 un magistral film despre atmosfera terifiantă a Războiului Civil.

Trăind în mijlocul unui trib indian, John Dunbar (Kevin Costner) va cunoaşte ce înseamnă sacrificiul în momentul în care trupele americane se pregătesc să invadeze oamenii care îi sunt acum ca o familie.

3. Orele

Nicole Kidman, Julianne Moore şi Meryl Streep spun trei poveşti tulburătoare despre trei destine marcante irevocabil de o operă literare.

La începutul anilor ’20 Virginia Woolf se luptă cu nebunia, fără să ştie că primul său mare roman „Mrs. Dalloway” va schimba viaţa Laurei Brown 20 de ani mai târziu şi al Clarissei Vaughn, versiunea modernă a doamnei Dalloway, îndrãgostita de prietenul ei Richard, un poet sclipitor care moare de SIDA.

Citeşte restul topului pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!