50 de zile pentru 50 de ani. Un maestru floral lansează un proiect inedit

De Unica.ro, pe
Nicu Bocancea, master florist internațional, cel mai premiat român din industria florilor la competițiile internaționale de profil, a pornit, cu ajutorul construcțiilor florale, un Manifest pentru normalitate și frumos, în 50 de episoade, pentru a atrage atenția unor reguli sau nereguli din jurul său și pentru a-i încuraja pe oameni să se gândească mai mult la ce pot face pentru a schimba în bine lumea în care trăiesc.

„În fiecare zi, timp de 50 de zile, ne vom folosi de vocea și de frumusețea florilor pentru a spune povești din București, unele dulci, altele amare, însă toate spuse în cel mai colorat și pur mod cu putință, cu ajutorul construcțiilor florale. La fiecare pas găsim lucruri de semnalat sau de îndreptat, iar florile reprezintă cel mai frumos instrument pentru a o face“, declară Nicu Bocancea, membru al FLOOS, asociația celor mai buni 30 de floriști ai lumii.

Manifestul florilor, denumit de creatorul său „50 de zile pentru 50 de ani“, a apărut ca cel mai constructiv mod de a sărbători 50 de ani de când familia lui Nicu Bocancea a început să scrie istorie în industria florilor din România: „Părinții mei lucrează cu flori și din dragoste pentru ele din 1970, adică de fix 50 de ani. Au trecut prin comunism, prin revoluție, post-revoluție, democrație și pandemie, înconjurați de flori și încercând, prin florăriile lor și prin dedicarea cu care au dezvoltat afacerea de familie, Florăria Iris, să înfrumusețeze și să înveselească viața românilor“, mărturisește Nicu Bocancea care, alături de fratele său, Cosmin Avramiță, a primit moștenirea și misiunea de a duce România cât mai sus pe harta mondială a floristicii.

Episoadele manifestului din flori au avut zeci de mii de reacții de apreciere, distribuire și susținere în online atât din România, cât și de peste hotare. Întregul Manifest al florilor, cu episoade zilnice, poate fi urmărit pe canalele oficiale ale artistului Nicu Bocancea.

50 de zile pentru 50 de ani. Un maestru floral lansează un proiect inedit
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!