5 greșeli făcute zilnic din cauza cărora simți că niciodată nu ai timp destul

De Unica.ro pe

Cu siguranță ai prins acele zile în care toate problemele vin în același timp și toate necesită o rezolvare rapidă. Sunt lucruri de acest gen pe care nu le poți evita, însă dacă ele se repetă în fiecare zi, atunci problema s-ar putea să fie la tine și modul în care te organizezi sau, mai bine spus, în care uiți să te organizezi. Management-ul timpului personal este o lecție pe care orice persoană trebuie să o învețe. Și nu numai pentru că te va ajuta la locul de muncă, însă va fi de mare ajutor în viața ta personală. O organizare mai inteligentă îți va oferi timp mai mult alături de cei dragi, să-ți atingi și obiectivele personale și să poți să te bucuri de activitățile de relaxare preferate.

5 greșeli făcute zilnic din cauza cărora simți că niciodată nu ai timp destul:

  1. Ești mereu cu ochii pe mesaje, notificări, emailuri

Dezvoltarea tehnologică este foarte bună, problema este cum te raportezi la ea. Odată cu telefoanele inteligente, cu ceasurile inteligente și cu toate gadgeturile din jurul tău, te poți trezi sub presiunea constantă a notificărilor, mesajelor și emailurilor primite de la prieteni, colegi, șefi, dar și din locuri care nu te interesează pe moment, cum ar fi cele mai noi reduceri la bilete pentru concerte. Toate acestea îți distrag atenția de la lucrurile pe care trebuie să le faci zilnic și vei cădea în capcana de a fi cu ele mereu la zi, însă cu lucrurile importante de terminat mai mereu amânate, pentru că niciodată nu ai timp. Cea mai simplă soluție este să-ți stabilești zilnic un interval orar la care să-ți verifici mailurile și notificările, mai ales când nu ești la birou și știi sigur că nu toate au treabă cu activitatea ta de la job. În rest, poți să stai liniștită, pentru că oricât de mult a evoluat tehnologia, în timpul liber, când ceva cu adevărat se va întâmpla, vei primi un telefon, nu un mesaj pe WhatsApp.

  1. Niciodată nu iei în calcul metodele alternative de transport

Foarte multe persoane pierd timp prețios în trafic în fiecare zi a vieții lor, și asta mai ales dacă locuiesc într-un oraș aglomerat. Dacă obișnuiești să iei mașina pentru orice distanță mică, indiferent de oră destinație și scop, șansele sunt să pierzi mult timp pentru ceva ce puteai să rezolvi deplasându-te mult mai simplu, precum un vehicul electric. Astfel de mijloace alternative de transport care au evoluat foarte mult, oferind o autonomie de până la 30-40 de kilometri de deplasare cu câteva ore de încărcare. Asta înseamnă mult mai mult decât drumurile de câțiva kilometri care durează peste jumătate de oră din cauza șoselelor blocate din centrul orașului.

  1. Nu ai o agendă clară

Nu ne referim aici la o agendă de lucru, ci la o agendă pentru toate activitățile tale din viața de zi cu zi. O listă de cumpărături, o fereastră în care te-ai putea duce să le și faci, fără să te abați de la drumul spre casă, o zi pentru curățenie și una pentru relaxare la un maraton de filme. O agendă de acest fel te va ajuta în primul rând să-ți clarifici lucrurile pe care vrei să le faci și să te organizezi în așa fel încât să beneficiezi de mai mult timp pentru tine și ai tăi.

  1. Discuțiile lungi la telefon

Nu sunt deloc inutile, iar aici ne referim tot la discuțiile personale. Dacă prietena ta cea mai bună locuiește într-o altă țară, e greu să vă vedeți la o cafea. Însă dacă discuțiile de câteva ore la telefon ar putea fi rezolvate mai ușor cu o ieșire în oraș, credem noi că ar deveni chiar mai plăcute.

  1. Lași totul pe ultima clipă

Atunci când amâni toate problemele pentru ultimul moment, precum pregătirea hainelor pentru muncă, spălatul lor înainte de a pleca o săptămână în vacanță, curățenia în casă înainte de sărbători, stresul te va face să simți că nu mai ai timp de nimic. Nu aștepta să vezi cum coșul de rufe începe să dea pe-afară, pentru ca apoi să schimbi două mașini de spălat și să-ți ocupe jumătate de zi ca să le pui la uscat.

(P) Articol realizat în colaborare cu AirMotion.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: HBRH

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro