4 trenduri de top pentru renovarea băilor în 2019/2020

De Unica.ro, pe

Designerii de interior au propuneri foarte interesante pentru amenajarea locuințelor în anul care urmează. De la alegerea unor palete de culori neașteptate, până la achiziționarea unui mobilier modern și funcțional, trendurile pentru renovarea băii pun accent pe aspectul estetic al designului final, dar și pe menținerea funcționalității acestei încăperi.

Dacă ai în plan renovarea băii în următoarele luni sau anul viitor, atunci este bine să te pui la punct cu ultimele trenduri în materie de design, astfel încât să îți amenajezi o baie modernă, cu o atmosferă relaxantă, în care să te poți bucura de momente de intimitate:

Băi în nuanțe neutre de gri

Griul pare să fie culoarea preferată a designerilor de interior acum, fiind o culoare neutră, modernă și versatilă. O poți alege pentru a zugrăvi pereții și a scoate astfel în evidență niște piese de mobilier cu un design deosebit. Griul este perfect pentru a fi folosit pe fundal și se potrivește atât cu stilurile de amenajare moderne, cât și cu cele clasice, mai ales dacă nu intenționezi să faci o schimbare radicală. 

De altfel, nuanțele de gri funcționează foarte bine și într-un context de culori neutre. Imaginează-ți cum ar arăta baia ta zugrăvită într-o nuanță închisă de gri, cu o oglindă înaltă, un astfel de lavoar de baie, mobilier de un alb imaculat, un covor de un gri prăfuit și câteva plante verzi sau un suport cu prosoape de culoare roșie. 

Întoarcerea la stilurile vintage

Stilul vintage este foarte ușor de pus în practică în amenajarea unei băi, însă poate fi destul de costisitor, mai ales dacă nu ai obiecte sau piese de mobilier pe care să le poți recondiționa, deci trebuie să cumperi unele noi. Este la modă mai ales stilul clasic, cu accente aurii, metalice, cu suporturi din alamă, lavoarele cu aspect de marmură, bateriile sanitare aurii, cu aspect vechi, și plăcile de gresie de formă pătrată, cu rosturi de culoare neagră. 

Pentru un aspect cât mai luxos al băii tale, poți combina tonurile de auriu cu negrul, astfel încât să creezi un design vintage sofisticat. Un asemenea stil de amenajare se potrivește atât băilor de dimensiuni generoase, cât și celor mici, de apartament, în care investiția va fi considerabil mai mică. 

Băile ultramoderne, dotate cu tehnologie de ultimă oră

Gadgeturile inteligente care ne fac viața mai simplă au început să pătrundă și în băile noastre. De la vasul de toaletă al cărui capac se ridică și se lasă automat, la dușul digital, conectat la Bluetooth (prin care poți asculta muzică în baie direct de la telefon), care îți reglează automat durata dușului și temperatura apei, la oglinda cu LED care nu se aburește – toate aceste inovații schimbă acum modul în care ne petrecem timpul în baie. 

Investiția în sistemele inteligente de baie este una pe care puțini și-o permit, însă îți va face viața mult mai ușoară. Designul băilor smart este unul minimalist, ultramodern, cu detalii din sticlă și inox, potrivit pentru persoanele tinere, care sunt în permanență conectate la tehnologie.

Tradiționala gresie, înlocuită de tapet

Dacă vrei o baie cu un design unic, atunci poți lua în calcul renunțarea la plăcile tradiționale de gresie, pe care le poți înlocui cu un tapet impermeabil, special conceput pentru amenajarea acestor spații. Poți opta pentru un tapet cu aspect de marmură, de beton sau cărămidă sau pentru un tapet cu imprimeuri desprinse din natură sau urbane. Ai grijă să alegi însă o faianță în tonuri complementare, care să se integreze cât mai natural în designul băii tale. 

(P) Material realizat in colaborare cu Pestre.

Sursa foto: Aaron Huber on Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!