3 obiective turistice din România pe care să le vizitezi vara asta

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 15:08
Sunt multe obiective turistice din România vizitate an de an de mii de turiști, însă există în țara noastră și locuri mai puțin cunoscute, dar la fel de spectaculoase și impresionante. 

Dacă vreți să ieșiți din casă vara asta, dar vreți să stați departe de litoral, stațiuni turistice aglomerate sau alte locații arhicunoscute, vă propunem trei locuri spectaculoase din România pe care să le vizitați!

Râpa Roșie, micul canion al României


Foarte aproape de orașul Sebeș, județul Alba, se află o rezervaţie naturală unică în ţară, denumită și micul canion al României. Râpa Roşie este  formată din argilă roşie. Timp de 60 de milioane de ani, șiroaiele de apă au săpat cute adânci în versant, iar prăbuşirile şi alunecările au creat un relief spectaculos. În arealul rezervației au fost descoperite fosile ale unor dinozauri. Deasupra coloanelor se află pajiști, iar această pată de culoare creează o panoramă deosebită. Formațiunile sale pot fi comparate cu cele întâlnite în Marele Canion al fluviului Colorado din SUA. Aici se află și una dintre cele mai mari peșteri din lume aflate în pământ, „Gaura Hoţilor”, potrivit adevărul.ro.

Podul lui Dumnezeu

obiective turistice din România rapa rosie

Podul Natural de la Ponoarele, jud. Mehedinți, este unul dintre obiectivele turistice din România cu care ne putem mândri. Acesta este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume, al doilea ca mărime din Europa și unicul pasaj rutier natural funcțional din România. Acesta este format din blocuri de calcar, ca urmare a surpării tavanului Peșterii Podului. Peste arcada de piatră trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin. Există mai multe legende legate de această minunăție a naturii. Potrivit uneia dintre ele, Dumnezeu, la rugămințile sătenilor, l-a alungat pe Necuratul de acolo, lovind tavanul peşterii. Acesta s-a prăbușit peste intrare și a format podul.

Citește și: Care e cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc

Cheile Baniței

În jud. Hunedoara, la câțiva kilometri de orașul Petroșani, pe drumul spre Hațeg, se află ascuns în inima naturii unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din România. Locul nu este prea cunoscut, nici măcar localnicilor, după cum se arată în descrierilor iubitorilor de călătorii. Culoarul format de-o parte și de alta a pârului Baniței are doar câteva sute de metri, dar formațiunile calcaroase sunt impresionante. Cei care își doresc să se bucure de acest peisaj, trebuie să fie pregătiți și de o mică aventură. Cel mai simplu mod de a străbate Cheile Baniței este prin apă, de aceea momentul prielnic pentru vizitare este vara, când nu plouă, iar apa nu trece mai sus de genunchi. Tot aici se află și Peștera Bolii, ce se întinde pe o lungime de 450 de metri, ce pot fi parcurși în întregime, potrivit călătoriileioanei.ro.

Vezi o lista cu rezervatii naturale din Romania unde te poti bucura de natura!

Vezi și: Obiective turistice Bucovina – cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucovina

Dacă vreți să descoperiți frumusețile României, trebuie să faceți o vizită la Vulcanii noroioși

Sursă foto: Shutterstock.com

Vezi şi poduri celebre din lume pe care să le vizitezi, adevărate opere arhitecturale!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!