3 destinații de vis, sub 300 de euro

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 04 august 2020, 14:14

Destinațiile care îți fac poftă de plajă și relaxare sunt mult mai ofertante toamna. Poți planifica o vacanță cu mama (dacă are peste 55 de ani) și veți plăti numai 295 euro de persoană pentru un sejur în cele mai frumoase locuri ale Europei.
1. Toscana, relaxare la SPA
Turul Europei poate fi obositor dacă eşti într-o fugă continuă de la un obiectiv la altul. Ca să te relaxezi, rezervă un sejur la Terme di Saturnia în Maremma (regiunea Toscana) şi de această dată nu vei avea nevoie de o vacanţă după vacanţă. Cuvântul italian „Terme” înseamnă piscină cu apă termală vindecătoare. Aceste „Termes” au fost utilizate în Italia din timpuri străvechi pentru a vindeca boli: de la eczeme şi acnee la afecţiuni respiratorii şi tulburări reumatice. Apa termală stă la baza ritualurilor de wellness, iar pielea ta va fi revigorată şi mereu strălucitoare.
2. Paris, oraşul boem
În Paris profită de ocazia de a bea o cafea în timp ce admiri trecătorii, la cafeneaua Le Dauphin (rue St. Honoré). Aceasta e, de fapt, o braserie de la începutul secolului XIX ai cărei proprietari au menţinut afacerea în familie. Pe faimoasa colină Montmartre se află Basilica Sacre Coeur şi… dacă spui Sacre Coeur, spui: cartierul artiştilor. Aici, dacă doreşti să ţi se realizeze portretul în cărbune, găseşti o mulţime de pictori dispuşi să facă acest lucru pentru 50 de euro. Străduţele sunt presărate cu case frumoase, din piatră, cu flori şi obloane colorate prin care poţi auzi muzica unui pian. Seara, odihneşte-te pe puntea unui bateau-mouche care te plimbă pe fluviul Sena. Ghidul îţi va spune istoria oraşului.
3. Cipru, vacanţă pe tărâmul Afroditei
Vacanţele de toamnă sunt cele mai plăcute aici. Turiştii s-au întors la casele lor şi e timp şi loc în voie pentru a descoperi fiecare părticică a acestui tărâm. Vizitează Băile Afroditei unde, conform legendei, zeiţa iubirii s-a scăldat într-o piscină formată într-o grotă naturală. Traseul e de o frumuseţe uimitoare, intensificată de mulţimea de flori tropicale. Trebuie neapărat să guşti bunătăţile de la restaurantul Zeiţei. Are cele mai bune souvlaki (frigărui cu legume şi carne), cel mai savuros kleftico (carne de miel preparată în cuptor). Nu rata o plimbare pe chei, în portul din Paphos! Priveliştea e spectaculoasă datorită bărcuţelor de pescuit colorate care plutesc lângă ţărm.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!