15 dezvăluiri ale piloților care îți vor schimba modul în care privești o călătorie cu avionul

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Luni, 24 iulie 2017, 18:26
Își prezentăm răspunsurile unor piloți la întrebările pe care orice pasager și le-a pus măcar o dată. Dezvăluirile lor îți va schimba, cu siguranță, modul în care privești o călătorie cu avionul:

Citește și – Şapte paşi pentru a cumpăra cel mai ieftin bilet de avion

  1. Avioanele sunt lovite de fulgere frecvent

„Am fost lovit de fulger de două ori. Majoritatea piloților au trecut prin asta. Auzi un zgomot  asurzitor și vezi o lumină puternică și asta este. Avionul este făcut ca să reziste. Fulgerul nu o să doboare avionul” – Charlotte, pilot la o linie aeriană regională, Carolina de Nord.

  1. Nu întotdeauna călătorești cu compania aeriană pentru care ai plătit

„Se întâmplă să intri pe site-ul web al unei anumite companii aeriene, îți cumperi un bilet, dar în jumătate din cazuri călătorești cu o companie aeriană regională. Regionalele nu dețin aceleași standarde de siguranță ca liderii pieței: piloții lor nu sunt obligați să aibă atât de multă vechime de zvor, iar pasagerii nu știu asta” – comandant la o importantă linie aeriană

  1. Dacă îți este teamă de avion, cel mai bine este să călătorești dimineața

„Încălzirea solului pe timpul zilei creează golurile de aer, iar după-amiaza există mai multe șanse de furtună” – Jerry Johnson, pilot, Los Angeles.

  1. Cele mai confortabile locuri sunt cele de lângă aripile avionului

„Avionul este ca un balansoar. Dacă ești poziționat pe mijloc, nu te miști prea mult.” – John Nance, pilot pensionat, Seattle.

  1. Oamenii nu înțeleg de ce nu pot folosi produsele electronice pe durata decolării și aterizării

„Nu ne facem griji cu privire la interferențele electronice. Dar nu cred că și-ar dori nimeni să fie lovit în cap de un laptop, în timp ce avionul rulează cu peste 200 km/h. Și nici nu vrem să le stricăm distracția pasagerilor care stau cu căștile în urechi. Vrem doar să audă măsurile de siguranță în caz de urgență.” –  Jim Tilmon, pilot pensionat de la American Airlines, Phoenix.

Citește și – De ce toate stewardesele țin mâinile la spate atunci când intâmpină pasagerii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3