10 nume românești de femei care impun respect

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 24 septembrie 2019, 15:28
Se spune că numele primit la botez poate influența cursul vieții unei persoane, având o semnificație extrem de puternică pentru cursul existenței acesteia. Respectul este un sentiment pe care cu greu reușim să îl atragem din partea străinilor, iar următoarele zece prenume feminine sunt menite să impună respect, încă din fașă, prin forța simbolisticii.

Alberta – nume cu origini germanice care semnifică nobil, respectat, strălucitor, inteligent. Sunt în permanentă căutare a unor noi itinerarii în viață, independente, interesante, cu spirit de aventură, iteligente.

Claudia – are origini din cehă, de la Clava sau Vaclava, și înseamnă glorioasă, care stârnește admirație și impune respect.

Eleonora – nume cu origini germanice, are și rădăcini latinești și simbolizează forța, curajul și respectul. La fel ca leul, cuvând care se regăsește în componența numelui și definește unul dintre cele mai puternice mamifere, Eleonora știe să se facă ascultată, iar oamenii o urmează și o ascultă.

Gloria – din latinescul gloria, semnifică grandoare, faimă, renume. Cele care poartă acest nume sunt născute să fie artiste, să strălucească în domeniul pe care și l-au ales, muzică, pictură, literatură, cinematografie, teatru.

Ioana – nume care are origini în ebraică și semnifică ”Dumnezeu iartă”, cele care poartă acest nume știu să se facă respectate, sunt extrem de afectuoase și carismatice.

Laura – din latinescul laurus, care semnifică laur, adică frunzele dafinului care încununau capetele învingătorilor în Roma Antică, cele care poartă acest nume sunt de-o frumusețe răpitoare. De altfe, marele pictor italian Francesco Petrarca a imortalizat o Laura, ce devenise faimoasă în țara sa datorită frumuseții ei.

Luiza – este un prenume cu origini germanice. Înseamnă ”Hlod- et –wig”, adică ”glorie” și ”luptă”, motiv pentru care persoanele care poartă acest nume pornesc cu un avantaj în viață: acela de a se face respectate. Este inteligentă și construiește strategii, iar pașii mici pe care îi parcurge către victorie o fac o persoană nu doar deșteaptă, ci și calculată. Cei din jur o admiră, o respectă și i-ar urma sfaturile într-o situație delicată.

Ludovica – este un nume cu origini italienești. Cea care îl poartă este o descurcăreață înnăscută. Nu există situație din care să nu iasă cu brio și chiar să obțină și ceva avantaje. Știe să negocieze și este seducătoare, stârnind admirație și resepct.

Veronica – are origini laitnești și semnifică ”învingătoare respectată”, aducătoare de victorie, conducătoare spre lumină”. De asemenea, corespondentul ei din germană, Vera, semnifică a stârni teamă, a respecta.

Venera – din verbul latin venerari, înseamnă ”a venera”, a idolatriza o persoană. Sunt poate cele mai feminine și influente persoane, care nu se impun neapărat prin ceea ce fac, ci câștigă faimă, simpatie și admirație prin simpla lor existență. Sunt muzele perfecte.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Află și semnificația numelui de familie pe care îl ai.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!