10 gadgeturi utile în vacanţă

De Nicoleta Galeteanu pe

O vacanţă relaxantă în care închizi telefonul şi renunţi la laptop te va ajută pentru un timp să uiţi de griji şi alte motive de stres. Dar chiar dacă eşti hotărâtă să renunţi la tehnologii…
…  care zbârnâie, sunt unele gadgeturi care pot fi de un real folos în vacanţe.
 
Fie că te ajută să vorbeşti mai fluent japoneza, sau să îţi supraveghezi mai uşor căţelul, acestea „au grijă” ca tu să nu faci niciun efort.  
 

Iată câteva gadgeturi portabile şi foarte utile pentru o vacanţă plăcută şi fără griji!

50 de cărţi într-una singură

Nimeni nu ar pleca în vacanţă cu 50 de cărţi înghesuite în bagaje. Dacă vrei totuşi să profiţi de timpul liber pe care îl ai şi îl dedici lecturii, un cititor de cărţi electronic te va ajuta să nu renunţi la niciuna.
 
eBook Reader iRiver Story este primul cititor electronic de cărţi pe care îl poţi găsi în România, ce vine la pachet, pentru moment, cu 50 de cărţi în limba română.  

Acesta are o memorie internă de 2 GB în care pot încăpea peste 1.600 de cărţi în diferite formate electronice (PDF, DOC, PPT, XLS, EPUB). Ecranul cărticelei de 300 grame are 6 inch (90-120 mm), iar tehnologia E-Ink îi permite redarea cărţilor la o calitate foarte bună.
 
De asemenea, în timpul lecturii poţi asculta şi muzică, pentru că eBook are încorporat un mp3 player. Preţul ajunge la 1.000 lei.
  

GPS pentru căţei

 
Pentru că adesea şi căţelul poate fi o grijă în vacanţă după care nu vrei să alergi cât e plaja de lungă, poţi să îl ai sub observaţie şi fără să îl ţii în lesă.
 
GPS-ul RoamEO este un sistem sub formă de zgardă, care se prinde la gâtul câinelui şi dispune de un panou de control cu care îl poţi urmări pe o rază de aproximativ 4,8 kilometri distanţă.
 
În plus, aparatul funcţionează şi în interiorul clădirilor, astfel că îl poţi lăsa afară cât tu te uiţi la film. Un astfel de GPS pentru câini costă 1.000 lei.

Evită amenzile cu hands-free

Chiar dacă aici le mai trecem cu vederea, regulile la volan, cum ar fi să nu vorbeşti la telefon, sunt pedepsite fără indulgenţă în alte multe ţări.  
 
Dacă ai nevoie totuşi de indicaţii privind traseul, Hands-free-ul Bluetrek Mini te ajută fără probleme să suni pe cineva „legal”.  
 
Hands-free Bluetrek Mini este un sistem cu kituri Bluetooth hands-free, fără fir, care vine în plus cu funcţii multiple şi foarte uşor de folosit.  
 
Nu trebuie să apeşi butoane pentru a prelua/iniţia un apel, sau alte operaţiuni, în plus apartul ajustează singur volumul sunetului şi recunoaşte vocal persoana cu care vorbeşti.
 
Bateria asigură un timp de aşteptare de 260 de ore, adică să tot vorbeşti vreo 7 ore continuu. Îl găseşti la preţul de 79 de lei.
 

Ceas antisforăit

 
Sub nicio formă nu ţi-ai dori ca cineva să îţi disturbe somnul liniştit, cu atât mai puţin în vacanţă. Şi totuşi colegul de cameră nu se poate opri din sforăit…  

Ei bine, o soluţie în astfel de situaţii delicate este ceasul antisforăit, un aparat ce reduce frecvenţa şi volumul sforăitului.
 
Dispozitivul foloseşte acupunctura electronică prin mici impulsuri pentru a relaxa muşchii şi corpul să calmeze sforăitul, iar ceea ce este plăcut e că în timpul somnului nu vei simţi absolut nimic.
 
Aparatul se prinde de încheietura mâinii, iar în timpul somnului când percepe sunetul de sforăit acţionează pentru a-l calma. Preţul unui astfel de ceas este de 34 lei.  
 

Mesaje din frigider

 
Cum te poate ajuta o cutie de băuturi răcoritoare să slăbeşti? Fridge Recorder, spre exemplu, este un dispozitiv care înregistrează mesaje vocale pe care le redă când deschizi uşa frigiderului, fiind conceput pe senzori de mişcare.
 
Aşadar, dacă ţi-ai propus să renunţi la Cola, în momentul în care te vei îndrepta hotărâtă la frigider, Fridge Recorder îţi va aminti, folosind propriile tale cuvinte, de ce trebuie să te abţii.
 
Acesta funcţionează cu 3 baterii şi este rezistent la temperaturi scăzute. Dispozitivul costă 30 de lei şi poate fi achitionat din magazinul online DrinkStuff.com.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2